Mentor Finance a obtinut 12 milioane de euro pentru a furniza imprumuturi pe termen mediu pentru IMM-uri in Romania


    


Mentor Finance (sediul din Romania), subsidiara a consortiului Mentor Group Holdings Consortium a anuntat recrutarea unei sume de 12 millioane euro de la investitori privati si business angels ce cauta optiuni interesante in Romania.

"Desi pare ca piata isi revine, multe IMM-uri din toate domeniile inca se confrunta cu dificultati in obtinerea imprumuturilor pentru nevoile pe termen mediu. Am identificat aceasta necesitate a clientilor nostri si am descis sa le oferim o solutie alternativa ce vine de la investitori privati si business angels”, spune Osnat Peled, Director General Mentor Finance.

Potrivit reprezentantilor companiei, acesti investitori privati si business angels cauta in general companii si afaceri ce se afla pe un trend de crestere , au un cash flow clar si EBITDA prevazut. In mod normal, aceste fonduri sunt necesare pentru o alta investitie in cresterea companiei, dezvoltare sau intrarea pe un nou segment de piata.

Investitorii nostri ne-au insarcinat sa analizam piata locala si sa identificam companiile potrivite cu cel mai mare potential pentru succesul tuturor partilor. Nu vom elimina nici un domeniu de afaceri si este posibil sa luam in considerare si companii start-up, in cazul in care au o nisa si viziune foarte interesante", mai spune Peled.

Facilitatea financiara produsa va fi livrata prin intermediul unor imprumuturi pe termen mediu sau printr-o investitie directa. Mentor Finance intentioneaza sa reduca riscul investitorilor asistand un numar mare de companii in Romania sa isi atinga potentialul si sa recruteze viitoare fonduri, bazandu-se pe succesul primei etape.

Osnat Peled mentioneaza ca, printre companiile care au aplicat deja, au fost identificate mai multe IMM-uri cu potential de crestere, dar fara abilitatea de a directiona compania catre progresul necesar.

In comparatie cu banca, care ofera imprumuturi si solicita garantii si bunuri colaterale, investitori sunt complet expusi. Prin urmare, investitorii privati tind sa inteleaga mai bine afacerea, strategia, si solicita o aprofundare a planului de afaceri. In multe cazuri, companiile nu sunt pregatite pentru acestea si nici nu au o strategie clara de dezvoltare. Dept rezultat, ei devin neeligibili pentru investitori, in pofida planului de afaceri foarte bun“, spune Osnat Peled.

Ea mentioneaza ca finantarea nu a fost niciodata usoara, si ramane o provocare si in prezent pentru multe companii ce vor sa creasca si sa obtina succesul.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii