Microcredite agricole pentru fermele de familie, prin OTP Bank



 

Plafonul maxim de finantare este de 75.000 de euro iar microcreditele sunt acordate pe o perioada de maximum zece ani, cu o perioada de gratie cuprinsa intre zero si trei ani. 

 

OTP Bank participa la programul de stimulare a fermelor de familie, in urma castigarii licitatiei de atribuire initiate de Ministerul Agriculturii, se mentioneaza in comunicatul de presa.

Beneficiarii acestor credite sunt fermele de familie - exploatatii agricole care apartin persoanelor fizice in calitate de producatori agricoli individuali inregistrati in registrul exploatatiilor agricole sau inregistrati ca persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale si intreprinderi familale care produc pentru consumul propriu si, atunci cand este cazul, comercializeaza surplusul.

Creditele sunt acordate pentru investitiile in domeniul agricol neeligibile pentru finantarea PNDR sau alte investitii situate sub nivelul minim de finantare din PNDR, asigurarea de contributii proprii pentru finantarea proiectelor de investitii in domeniul agricol selectate pentru finantare prin PNDR si pentru asigurarea resurselor necesare realizarii productiei agricole.

Dobanda aferenta acestor microcredite este de 7,64% pe an. Beneficiarii pot solicita o noua finantare in conditiile prevazute de Ordonanta de Urgenta nr. 43/2013, cu conditia finalizarii obiectivelor in baza carora au primit finantarea initiala.
 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii