Microimprumuturi pentru fermieri si mici intreprinzatori


Finantarile vor fi oferite de Patria Credit, in urma unui acord de imprumut in valoare de opt milioane de euro semnat cu Fondul European de Investitii (FEI).

Acordul a fost obtinut de Patria Credit ca parte a Instrumentului European de Microfinantare Progress (Microfinantarea Progress), care este initiat de Comisia Europeana si gestionat de FEI, se arata in comunicatul de presa.

Prin acest acord se pot oferi micro-imprumuturi cu o valoare de maxim 25.000 de euro unui numar de peste 2.000 de microintrepreinderi din Romania. O conditie este ca solicitantii sa aiba mai putin de zece angajati.

Acesta este al cincilea si cel mai mare acord de pana acum din cadrul Microfinantarii Progress.

Instrumentul dispune de un buget de 200 de milioane de euro din partea Comisiei Europene si a Bancii Europene de Investitii (BEI). Scopul acestuia este de a-i sprijini pe cei cu dificultati in obtinerea de credite, in special a microintreprinderilor sau persoanelor fizice autorizate. De exemplu, printre beneficiari sunt femeile sau tinerii intreprinzatori, antreprenorii ce apartin grupurilor minoritare, intreprinzatorii cu dizabilitati, dealerii individuali.

Microfinantarea Progress nu ofera finantare direct microintreprinderilor sau persoanelor fizice, ci prin intermediul institutiilor ce acorda astfel de micro-finantari, precum Patria Credit.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii