Misiune economica in Coreea de Sud pentru firmele din tehnologii medicale si de sanatate


Firmele se pot inscrie la o noua sesiune din cadrul programului EU Gateway, termenul limita de aplicare fiind 23 iulie, anul acesta.

Misiunea economica este programata a avea loc in perioada 29 noiembrie - 3 decembrie a acestui an, se arata in comunicatul de presa.

Companiile eligibile trebuie sa aiba sediul in Uniunea Europeana, sa fie pe piata de cel putin cinci ani si actionariatul sa fie majoritar european.

De asemenea, cifra de afaceri si numarul de angajati al acestor companii trebuie sa fie suficient de mare astfel incat sa garanteze intrarea pe piata din Coreea.

Companiile vor trebui sa dovedeasca un portofoliu de cooperare cu companii la nivel international si sa aiba o strategie de afaceri solida pentru penetrarea celor doua piete asiatice.

In plus, principalii factori de decizie din cadrul companiilor respective trebuie sa fie vorbitori fluenti de limba engleza.

"In domeniul tehnologiilor din sistemul medical si de sanatate, exista cateva companii din Romania care ar putea face fata cu succes pe pietele din Asia", spune Alexandru Bernea, Business Analyst in cadrul Deloitte Consultanta, coordonatorul acestei etape din program.

Procesul de aplicare consta in doua etape. Pentru inceput, companiile completeaza un formular exprimandu-si interesul fata de proiect, urmand ca analistii Deloitte sa determine gradul de eligibilitate al companiei.

Daca firmele corespund cerintelor, completeaza un formular de aplicare. Intregul proces se desfasoara online si nu presupune niciun efort financiar din partea aplicantului.

Companiile interesate primesc asistenta din partea Deloitte de-a lungul intregului proces de aplicare, precum si pe tot parcursul etapelor ulterioare acceptarii in acest program.

Programul EU Gateway a fost lansat in iulie 2008, fiind structurat pe sase cicluri, cu misiuni economice de-a lungul a sase ani, pana in 2014.

De la inceputul programului, in cele 16 misiuni economice care s-au desfasurat pana in prezent au fost selectate sa participe 17 companii autohtone.

Romania se plaseaza pe locul doi in grupul din care face parte, fiind depasita de Letonia. Romania face parte din acelasi grup cu Bulgaria, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia si Slovacia.

Programul EU Gateway a fost initiat de Comisia Europeana, scopul fiind sustinerea companiilor din Uniunea Europeana in intrare pe anumite sectoare de inalta tehnologie si design din Japonia si Coreea de Sub.

Birourile Deloitte din Uniunea Europeana, Japonia si Coreea de Sud ofera suport si coaching pentru companii, din stadiul de aplicare si pana la sfarsitul misiunii economice.

 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii