Murfatlar, productie mai mare cu 37% in 2009, fata de 2008


Potrivit reprezentantilor companiei, anul acesta Murfatlar Romania va produce 30 de milioane de litri de vin, dintre care noua milioane de litri de vin rosu si 21 de milioane de litri de vin alb.

Podgoria Murfatlar se afla in cea mai calduroasa zona din Romania si acest lucru determina o recolta foarte buna an de an, se arata in comunicatul de presa.

Recordul de anul acesta a putut fi realizat si datorita strategiei pe termen lung aplicat in toate palierele de productie, pe care compania o aplica in mod coerent si sustinut. Potrivit reprezentantilor companiei, Murfatlar se afla in cel de-al doilea an cand culege roadele procesului de reintinerire a viei, inceput in urma cu patru ani.

Investitiile in replantarea a 335 hectare de vita de vie s-au ridicat in 2007 si 2008 la 4,1 milioane de euro, bani obtinuti prin Programul de reconversie a plantatiilor viticole dezvoltat de MAPDR (n. red. - programul se realizeaza atat cu fonduri europene, cat si cu finantare din partea statului).

Programul de reconversie poate fi accesat pana in 2014, iar Murfatlar si-a propus sa continue accesarea acestuia pana la final. Compania are in vedere replantarea a circa 60% din suprafata actuala. In primavara acestui an s-au plantat circa 175 de hectare, cu un cost aferent de aproximativ 2,8 milioane de euro.

Anul acesta, compania va finaliza procesul de marire a capacitatii de fermentare si stocaj a vinurilor la temperatura controlata in rezervoare de inox, printr-o investitie proprie de circa 2,2 milioane de euro. In urma finalizarii, capacitatea se va mari cu 9,4 milioane de litri, atingand o capacitate totala de 42,5 milioane de litri.

Pe langa investitiile strict legate de productie, Murfatlar s-a ingrijit si de turismul viti-vinicol din podgorie, relansand anul acesta restaurantul Crama Murfatlar, a carui reamenajare radicala a presupus o investitie de 300.000 de euro.

Potrivit reprezentantilor companiei, ultimele studii de piata realizate impreuna cu MEMRB arata ca Murfatlar este lider atat valoric, cat si cantitativ, al pietei totale de vin, inclusiv pe segmentul de 0,75l.

Cu ajutorul planurilor de sfarsit de an, reprezentantii Murfatlar Romania sunt siguri ca cifra de afaceri a companiei va depasi rezultatele de anul trecut, respectiv 170 de milioane de lei, se mai arata in comunicat.

Murfatlar Romania administreaza in prezent aproximativ 3.000 de hectare, podgoria Murfatlar fiind situata in sud-est-ul Romaniei, intre Dunare si Marea Neagra, in centrul Podisului Dobrogei.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii