"Natural Honey" - venituri de 100.000 euro, in 2012
Mihai Micu, proprietarul afacerii cu pliculete de miere de albine distribuite in HoReCa, spune ca suma ar urma sa fie de trei ori mai mare decat in 2011.
Pliculetele cu miere sunt vandute in cafenele, ceainarii, restaurante si hoteluri (in orase precum Bucuresti, Brasov, Sinaia, Predeal, Cluj Napoca, Iasi, Slobozia, Targoviste, Ploiesti, Oradea etc.), dar si prin firmele de distributie. Mihai Micu spune ca vrea sa introduca pliculetele cu miere de albine si in supermarketuri, precum si sa le exporte.
El este foarte multumit de dinamica acestei afacerii.
"Mi-am atins obiectivul, de a obtine cresteri importante in fiecare trimestru, de la infiintare si pana in prezent", spune pentru startups.ro Mihai Micu.
Acum doi ani, el a renuntat la statutul de angajat pentru a-si lansa propria afacere. Mihai Micu este economist, lucrand din acest domeniu intre anii 2002 si 2010.
Antreprenorul a decis sa faca pliculete cu miere de albine pentru HoReCa, deoarece in Bucuresti un astfel de produs exista doar in cateva locuri si nu era niciun producator in zona.
"Pliculetele contin miere poliflora fara nici un fel de adaos, exact cea extrasa din fagure, testata in laboratoarele sanitare ANSVSA (n.red. - Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor), conform standardelor europene. Din pacate, alte sortimente de miere, mai sofisticate, sunt foarte greu de introdus intr-o piata unde primeaza pretul cat mai redus, iar calitatea este pusa pe un plan secundar. Poate in viitor, si mi-as dori foarte mult acest lucru, voi aduce pe piata pliculete cu miere de albine din trandafiri, afine, mure, pin, levantica etc.", detaliaza Mihai Micu.
Mierea de albine pentru pliculete este achizitionata de la apicultorii din judetele limitrofe Bucurestiului, iar el se ocupa de procesare, ambalare si distributie.
"Nu am avut experienta in apicultura (n.red. - cand a inceput afacerea), dar am crezut, si cred in continuare, ca e timpul ca si in Romania sa se consume mai multa miere in sistemul HoReCa si, intr-adevar, lucrul asta incepe sa se intample", mai spune Mihai Micu.
Investitia initiala in "Natural Honey" a fost in jur de 10.000 euro in prima linie de imbuteliere, amenajarea spatiului, cheltuieli de constituire si autorizare.
Cantitatea minima pentru o comanda este de 500 de pliculete, reprezentand circa sase kilograme de miere de albine.
Mihai Micu precizeaza ca acesta este consumul saptamanal al unei mici cafenele sau ceainarii.
Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.