Netopia mobilPay a procesat aproape 5 milioane de plati digitale in sase luni, cu peste 50% mai multe fata de 2016


    


Pe parcursul primelor sase luni din 2017, Netopia mobilPay, cel mai mare procesator de plati electronice din Romania, a intermediat peste 4,7 milioane de tranzactii online si mobile, in crestere cu 56%, comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent.

Valoarea totala a tranzactiilor digitale intermediate de companie in prima jumatate a anului s-a ridicat la aproximativ 140 de milioane de euro, cu 60% mai mare fata de primul semestru din 2016, se mentioneaza intr-un comunicat de presa.

Din totalul platilor digitale intermediate de Netopia in primele sase luni, aproximativ 2,6 milioane au fost tranzactii online cu cardul, reprezentand o crestere de 53%, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Media unei plati online in primul semestru a fost de aproximativ 50 de euro.

O evolutie pozitiva se observa si in cazul platilor efectuate prin sms. Astfel, in aceeasi perioada, romanii au realizat 2,1 milioane de plati prin sms, in crestere cu 40% fata de acelasi interval din 2016. In medie, utilizatorii au platit prin sms 2,4 euro.

Potrivit datelor companiei, in jur de 35% dintre romanii care platesc electronic o fac de pe dispozitive mobile smart, majoritatea de pe smartphone-uri, doar una din zece tranzactii mobile fiind realizata de pe tableta.

In ceea ce priveste topul tranzactiilor intermediate de Netopia in primul semestru, daca anii trecuti acesta era dominat de pachete si servicii turistice, anul acesta tot mai multi romani au optat sa isi achite online taxele si impozitele, semn ca digitalizarea a inceput sa prinda teren. Sumele achitate in aceasta directie au depasit si ordinul zecilor de mii de euro pe tranzactie.

Conform datelor Netopia, 52% din totalul platilor digitale procesate de companie in primul semestru din 2017 au fost facute de persoane cu varste cuprinse intre 25 de ani si 44 de ani, in timp ce tinerii de 18 ani - 24 de ani au reprezentat 13% din total. Platile au fost facute preponderent de barbati, in timp ce femeile au avut o pondere de 40%.

Bucurestenii au generat aproximativ 40% dintre tranzactiile intermediate intre ianuarie-iunie, mentinandu-se pe primul loc in topul romanilor care au platit cel mai mult online cu cardul. La fel ca si pana acum, pozitia a doua din clasament o ocupa Cluj-Napoca, cu 12% din platile digitale din intreaga tara. Podiumul este completat de Brasov, cu aproximativ 5% din tranzactii, Sibiu (4%), Mures, Ploiesti si Oradea, fiecare cu 3%, urmate de Constanta, care a generat sub 3% din totalul platilor digitale din S1. Iesenii au facut cele mai putine tranzactii digitale comparativ cu locuitorii celorlalte mari orase, cu o pondere de sub 2%.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii