Netopia mobilPay: romanii au cheltuit peste 20 mil. euro de pe telefoane si tablete in 2013


Din aceasta suma, 13,8 mil. euro au fost destinati platilor online realizate de pe telefoane si tablete si 6,8 mil. euro au fost tranzactii SMS.

 

Aproximativ 40% din totalul acestor plati au fost procesate de Netopia mobilPay, pozitionand compania drept cel mai important procesator de mobile commerce din Romania, se mentoneaza in comunicatul de presa.

Din totalul platilor online cu cardul procesate de companie anul trecut, 6% (4,6 milioane euro), au fost efectuate de pe smartphone si tablete. In ceea ce priveste tranzactiile procesate prin microplati cu telefonul (SMS), acestea s-au ridicat anul trecut la o valoare de 3,4 milioane euro, aproximativ jumatate din totalul pietei.

2013 a fost anul m-commerce-ului peste tot in lume, si iata ca nici Romania nu a facut exceptie. Bineinteles, inca nu putem vorbi de un volum similar celui din Statele Unite sau Europa de Vest, unde platile online de pe telefon si tablete au devenit naturale, insa tot mai multi romani au inceput sa inteleaga si sa prefere aceasta metoda simpla de plata, sigura si mai la indemana ca oricare alta”, a declarat Antonio Eram, CEO si fondator Netopia mobilPay.

Pentru anul acesta, reprezentantii companiei estimeaza dublarea ratei medii, ajungand la peste 12%, a cumparaturilor de pe dispozitive mobile, din totalul pietei de plati online cu cardul.
 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii