NetSafe: companiile reiau investitiile in retelele wireless


    


Pe fondul cresterii incidentelor atacurilor cibernetice si al numarului tot mai mare de utilizatori ai retelelor Wi-Fi, companiile reiau investitiile in infrastructura wireless. Securizarea retelelor wireless si cresterea vitezelor de transfer de date sunt zonele care atrag cel mai mult investitiile companiilor in procesul de actualizare a infrastructurii IT, se mentioneaza intr-un comunicat de presa.

Companiile sunt preocupate in ultima perioada de securizarea retelelor wireless, acestea fiind in prezent printre cele mai vulnerabile puncte in infrastructura IT a unei firme. Spre exemplu, in ultima jumatate de an, am avut o crestere de peste 15% a cererii integratorilor IT pe segmentul solutiilor de securitate. Totodata, un numar tot mai mare de integratori IT participa la training-urile si la workshop-urile pe care le organizam pe zona de securitate IT”, spune Doru Manea, CEO al Grupului NetSafe.

Odata cu aparitia aplicatiilor care folosesc multa latime de banda, precum si cu tendinta in crestere de a utiliza propriul dispozitiv mobil in interes de serviciu, companiile au inceput sa migreaze catre noi tehnologii wireless si standarde de viteza mult mai mari, cum este Wi-Fi 802.11ac Wave 2. Aceasta tehnologie, care se regaseste in solutiile Ruckus Wireless, ofera  multe avantaje: viteza egala sau mai mare decat cea de pe retelele cu fir, o latime de banda mai mare, flexibilitatea si capacitatea unui access point de a transmite simultan mai multe fluxuri de date catre mai multe dispozitive conectate.

Doru Manea spune ca NetSafe livreaza solutii wireless in valoare de peste un milion de euro pe an datorita cererii foarte mari. Companiile vor wireless performant, acoperire mai buna si functionare fara intreruperi a retelelor. El mentioneaza ca trecerea la viteze mai mari este o decizie de business pentru ca, in acest fel, companiile scad volumul de echipamente folosite si reduc efortul operational de conectare a retelei la Internet.
 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii