The New York Times Book Review, vanzari de 70% din tiraj


La o luna si jumatate de la lansarea pe piata locala, publicatia-supliment The New York Times Book Review, a inregistrat un nivel al retururilor de aproximativ 30%, dintr-un tiraj de 40.000 de exemplare.

The New York Times Book Review este publicata in Romania sub licenta de Universe Publishing House Inc., o companie a Editurii Univers. Este prima editie a acestei publicatii care apare intr-o alta limba decat engleza.

Vanzarile din Romania au fost sustinute printr-o campanie de PR si una de advertising pe posturile de televiziune, spun reprezentantii companiei.

"The New York Times publica o editie internationala saptamana de stiri si reportaje in 28 de ziare din 25 de tari, dar este pentru prima data cand continutul suplimentului de duminica, Book Review, apare intr-o alta tara, publicat sub licenta", declara Sam Tanenhaus, editorul Book Review, in momentul alnsarii acestia pe piata din Romania.

Editia in limba romana se vinde saptamanal, in fiecare luni (a doua zi dupa aparitia editiei originale in SUA), la standurile de presa, impreuna cu noile volume din colectia Enciclopedica-Decouvertes.

Publicatia are in spate o traditie de peste un secol si nu se vinde impreuna cu o carte de literatura pentru a atrage atentia ca nu este doar o revista de critica literara, ci o publicatie care se adreseaza omului modern de astazi.

In viitor, editia locala a The New York Times Book Review va avea si un supliment dedicat pietei nationale de carte - recenzii si noutati editoriale.

 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii