North Bridge va investi in jur de 10 mil. euro - 15 mil. euro, in urmatorii doi ani


Jonas Bjerg, membru fondator si partener in fondul de investitii, a spus ca o parte din suma va fi directionata spre companiile in care sunt deja implicati in tara noastra - EOS, Next Capital Finance, Optima si operatiunile din agricultura.

In acest an, compania intentioneaza sa investeasca intre opt si zece milioane de euro, se arata in comunicatul de presa.

Fondul investeste de trei ani in agricultura in tara noastra, fiind in stadiul in care achizitioneaza terenurile, dar a inceput sa obtina si primele recolte.

Suprafetele achizitionate deja se gasesc in nord-estul si sud-estul Romaniei, fiind folosite pentru recolte agricole alimentare.

De asemenea, North Bridge este interesat sa se implice in proiecte de energie verde.

In general, focusul de investitii al North Bridge este pe afaceri mici, antreprenoriale, care, de obicei, nu sunt prioritare pentru banci.

Fondul mai detine in Romania si terenuri pentru proiecte imobiliare, dar, tinand cont de evolutia acestei piete si a economiei, nu este interesat sa le dezvolte in prezent.

In ultimii trei ani, fondul britanic a investit in Romania in jur de 22 de milioane de euro, fiind prezent pe piata locala de aproximativ sase ani.

In prezent, fondul administreaza active de aproximativ 435 milioane de euro, din care cea mai mare parte (in jur de 400 de milioane de euro) in tarile scandinave, iar restul in Romania si Franta.

 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii