Numarul total de nopti petrecute in unitatile de cazare din Romania a scazut cu 16,1% in 2009, fata de 2008


Potrivit Eurostat, anul trecut, numarul de nopti petrecute atat de rezidenti, cat si de non-rezidenti, in unitatile de cazare din Romania a scazut, pentru fiecare categorie in parte, cu 21,9%, fata de 2008.

Numarul de nopti petrecute in hoteluri si unitati similare din Romania a scazut anul trecut cu 16,4%, comparativ cu 2008. In acelasi timp, non-rezidentii au petrecut cu 21,9% mai putine nopti in astfel de unitati de cazare, iar rezidentii cu 15,3% mai putin.

In ceea ce priveste alte unitati de cazare din Romania, anul trecut, numarul de nopti petrecut in astfel de unitati a scazut cu 9,6%, fata de 2008. In acelasi timp, numarul de nopti petrecut de non-rezidenti a scazut cu 20,2%, iar cel petrecut de rezidenti cu 8%.

In ceea ce priveste Uniunea Europeana (UE) in ansamblu, conform Eurostat, europenii au facut anul trecut calatorii mai scurte si s-a observat o tendinta de petrecere a sarbatorilor in propria tara.

In toate tarile membre, mai putin Suedia, s-a inregistrat o scadere a numarului de nopti petrecute in hoteluri si unitati similare. In ceea ce priveste numarul total de nopti petrecute in unitatile de cazare din tarile UE, doar Olanda a inregistrat un trend pozitiv.

 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii