Numarul utilizatorilor de internet mobil continua sa creasca si in 2010


Potrivit unei analize realizate de Voxline Communication, datorita cresterii spectaculoase a numarului de utilizatori romani de internet mobil din acest an, companiile trebuie sa isi dezvolte o prezenta pe mobile web adaptata la multitudinea de terminale folosite de consumatorii lor.

Daca ne raportam la media din UE si evolutia utilizatorilor de mobile web din Romania, putem estima ca 2010, in pofida efectelor crizei economice, va fi anul mobile web in tara noastra, in care unul din trei romani va accesa internetul folosind un telefon mobil”, spune Dan Virtopeanu, general manager la Voxline Communication, companie ce furnizeaza servicii integrate de mobile marketing.

Datele anuntate de principalele companii de telefonie mobila, Orange si Vodafone, fac referire la o cifra de 22% si respectiv 17,2% de utilizatori de internet mobil in Romania, din numarul total de clienti, se arata in comunicatul de presa.

Cosmote, cel de-al treilea operator local, nu a facut publice niciun fel de date inca. Dar, tinand cont ca integrarea Zapp este estimata a se finaliza in urmatoarele sase luni, ne asteptam ca in 2010 sa vedem o crestere foarte mare de utilizatori de mobile internet in aceasta retea, mai ales ca miza achizitiei Telemobil a reprezentat-o licenta 3G de date mobile la mare viteza”, considera Dan Virtopeanu.

Asociatia Operatorilor de Telefonie Mobila a anuntat de la inceputul anului existenta a 4,1 miliarde de utilizatori de telefonie mobila in lume, ceea ce ar insemna ca sunt cel putin 1,27 miliarde de persoane care folosesc telefonul mobil pentru navigarea pe mobile web, se mai arata in comunicatul de presa.

Potrivit reprezentantilor Voxline, tinand cont de ritmul de crestere al numarului de utilizatori de telefonie mobila, numar mai mare decat cel al utilizatorilor de calculatoare (pentru 2009 fiind estimata cifra de 4,6 miliarde) si de ritmul de adoptie a internetului mobil, numarul celor care vor naviga online folosind dispozitivele mobile il va depasi in curand pe cel al celor care folosesc calculatoare.

 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii