Obiectivele trebuie definite inainte de inceperea afacerii


Sorin Mititelu, director executiv la Directiei de Dezvoltare Afaceri si Produse Retail BCR, spune ca acesta este primul lucru pe care trebuie sa il faca un antreprenor.

In cadrul conferintei de antreprenoriat de la Zile Biz, Sorin Mititelu a mai spus ca, in afara de stabilirea obiectivelor, cei care lanseaza o noua afacere ar trebui sa mai raspunda la doua intrebari: “Am planul potrivit?” si “Pot executa planul?”.

Vorbind despre finantarea afacerii, el a mentionat ca relatia dintre un client si o banca este complexa si ca accesul la credite bancare devine mai accesibil in conditiile in care antreprenorul are intai relatii cu banca si nu invers.

"In colaborarea dintre client si banca conteaza relatia si aceasta nu se poate realiza doar printr-un credit, ci in cativa ani. Pentru o banca comerciala este importanta relatia cu antreprenorul, intai ca persoana si, apoi, ca firma. Trecerea nu se poate face peste noapte. Primul pas in colaborarea cu o banca este deschiderea unui cont pentru asigurarea unui capital de lucru si apoi se trece la credite de investitii", a spus Sorin Mititelu.

El a mai spus ca antreprenori trebuie sa se gandeasca pentru faza de inceput la alte surse de finantare (familie, prieteni, investitori) si nu direct la o banca.

Antreprenorii prezenti la eveniment au amintit ca alte surse de finante a afacerii, la inceput, sunt parteneriatele si leasingul.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii