Okian.ro estimeaza dublarea cifrei de afaceri in 2010, ajungand la 300.000 de euro


Compania a investit 30.000 de euro pentru a intra pe piata cartilor in limba romana si pentru lansarea noii functionalitati, in aceasta luna.

"Pana in acest moment, de la lansarea Okian.ro in octombrie 2007, valoarea totala a investitiei se ridica la 100.000 de euro. In prima jumatate a acestui an am obtinut o cifra de afaceri la 100.000 de euro. Relansarea site-ului si intrarea pe segmentul cartilor in limba romana ne va aduce insa, in al doilea trimestru din 2010, o dublare a business-ului la 200.000 de euro", spune, intr-un comunicat de presa, Bogdan Colceriu, coordonatorul proiectului Okian.ro.

Compania comercializeaza in jur de un milion de titluri in engleza, carora li se adauga, din aceasta luna, alte 15.000 de titluri in limba romana.

Noile functionalitati lansate in aceasta luna sunt instrumente pentru managementul bibliotecii personale si a listelor de carti dorite. Utilizatorii pot crea liste cu cartile pe care le detin si pot adauga recenzii pe care sa administreze.

Odata cu intrarea pe segmentul cartilor in limba romana, libraria online a lansat si o noua functionalitate de cautare a titlurilor - de a filtra carti in functie de limba sau de perioada in care au fost publicate, se mai spune in comunicatul de presa. De asemenea, se poate folosi codul ISBN sau brandul editurii pentru a gasi volumele dorite.

Alt instrument lansat este previzualizarea cartilor inainte de a le comanda, prin intermediul Google Book Preview.

Cele mai comandate titluri de pe site sunt cele de business, de dezvoltare personala si de fictiune.

"Foarte cerute sunt si cartile se specialitate, care se gasesc foarte greu. Primim foarte multe comenzi si de la institutii, care solicita carti de medicina, filosofie, arta sau istorie", mai spune Bogdan Colceriu.

Okian este un proiect implementat si dezvoltat de Prems Librexim SRL Brasov, distribuitor exclusiv Pearson Longman ELT in Romania si distribuitor general de carte educationala. Compania detine si o librararie in Brasov si in Bucuresti.

 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii