OMV Petrom a desemnat finalistii competitiei "Fabricat in Tara lui Andrei"


    


Juriul "Fabricat in Tara lui Andrei" a ales 35 de finalisti dintre cei 180 de aplicanti inscrisi in program. Cei 35 ramasi in competitie vor parcurge 7 luni de pregatire, in care vor primi consultanta pentru realizarea planurilor de afaceri si sprijin financiar de pana la 1.500 de euro pentru realizarea studiilor de fezabilitate ale ideilor de afaceri, se mentioneaza intr-un comunicat de presa.

In primavara anului 2016, finalistii isi vor sustine planurile de afaceri in fata comitetului de investitie. Zece dintre acestia vor deveni castigatori ai competitiei si vor beneficia de finantare nerambursabila in valoare de 32.000 de euro fiecare si inca un an de consultanta specializata, astfel incat sa isi transforme planurile de afaceri in realitate.

Ideile finaliste au venit din partea a 27 antreprenori, 6 ONG-uri, 1 persoana fizica autorizata si 1 SRL. Cele mai multe dintre acestea au in vedere proiecte pentru comunitatile din Corbu (judetul Constanta), Moinesti (judetul Bacau) si Poiana Campina (judetul Prahova).

Finalistii au propus idei de afaceri din zone de activitate diverse: de la productie de legume si fructe si prelucrarea acestora (gemuri, dulceturi, siropuri, muraturi), la ateliere de confectii (imbracaminte traditionala, marochinarie, confectii metalice, fier forjat, corpuri de iluminat sau seturi de cusut pe suport de lemn). Alte idei vin din sfera cultivarii si prelucrarii plantelor medicinale si aromatice, a fermelor apicole, taberelor educationale, panificatiei si cofetariei, eco-turismului (unitati de cazare si bistrouri) sau serviciilor (ingrijire si curatenie la domiciliu, reparatii auto si biciclete).

Echipa de jurizare a competitiei este alcatuita din experti ai Fundatiei NESsT si reprezentati OMV Petrom.

NESsT este o organizatie non-profit internaţionala ce işi propune sa rezolve probleme sociale critice in ţarile cu pieţe emergente, prin dezvoltarea şi susţinerea intreprinderilor sociale. NESsT opereaza in prezent in Europa şi America Latina.  La nivel global, in cei 17 ani de activitate, NESsT a lansat 160 de intreprinderi sociale in 10 tari si  a oferit sprijin financiar de peste 11 milioane de dolari.
 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii