Oportunitati de finantare pentru intreprinderi sociale la Ziua Intreprinderilor Sociale 2016


    


Organizata de NESsT Romania, Ziua Intreprinderilor Sociale, editia 2016, isi propune sa deschida noi oportunitati de finantare pentru intreprinderi sociale alaturi de  invitatii din Romania si investitori din Europa Centrala si de Est.

Evenimentul va avea loc in Bucuresti, pe 8 noiembrie, la hotel Novotel si este co-finantat printr-un grant din partea Elvetiei, prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa.

Ziua intreprinderilor Sociale se adreseaza atat antreprenorilor sociali din Romania, cat si altor actori din sector - institutii financiare, finantatori, reprezentanti ai autoritatilor publice, organizatii de suport pentru antreprenori - care contribuie semnificativ la gasirea unor solutii la problemele cu care se confrunta intreprinderile sociale, se mentioneaza intr-un comunicat de presa.

In cadrul acestui eveniment, organizatorii isi propun sa rediscute rolul intreprinderilor sociale in Romania si sa ofere un spatiu de dezbateri si discutii despre problemele stringente cu care se confrunta acestea, cum ar fi lipsa unor finantari adecvate care sa le asigure cresterea sau modalitatile de sprijin nefinanciar disponibile in  Romania.

Evenimentul va debuta cu doua plenare avand ca teme ”Impactul social al intreprinderilor sociale” si ”Lansarea grupului de lucru Social Finance pentru Europa Centrala si de Est”, urmate de doua paneluri practice cu temele ”Accesul la surse de finantare pentru intreprinderile sociale” si ”Dincolo de bani: nevoile non-financiare de sprijin ale intreprinderilor sociale”.

Printre speakerii confirmati la eveniment se numara reprezentanti ai unor organizatii cheie din domeniul dezvoltarii intreprinderilor sociale din tara si din strainatate: Romanian-American Foundation, UniCredit Bank, Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, Ministerul Fondurilor Europene, Fondul European de Investitii, SEIF, ADV si intreprinderile sociale Timural si Babele.

Pe langa participarea la discutii si prezentari, invitatii si publicul vor avea ocazia sa viziteze targul intreprinderilor sociale organizat  in foaierul hotelului Novotel si sa cunoasca o serie de antreprenori sociali din portofoliul NESsT si nu numai. Targul intreprinderilor Sociale va fi o expozitie de produse cu vanzare deschisa publicului intre orele 13.00 - 16.00.

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii