Oresa Ventures devine actionar majoriar al Fabryo


Compania suedeza de investitii detinea deja o participatie de 49% in Fabryo Corporation.

Cea mai mare parte a pachetului de actiuni vandut, reprezentand 36% din capitalul companiei, a fost cumparata de la Irina Guzu, se arata in comunicatul de presa. Daniel Guzu, fondatorul Fabryo, a vandut si el o mica parte din participatia sa, pentru sustinerea proiectelor personale de investitii.

Daniel Guzu va continua sa detina o participatie de 15% in companie. Din postura de membru al Consiliului de Administratie, el va ramane implicat in deciziile importante si va sustine managementul in proiectele strategice.

“Ultimii doi ani ne-au intarit increderea in potentialul Fabryo Corporation si in piata de vopsele decorative din Romania”, spune Laurentiu Ispir, Investment Director, Oresa Ventures.

Segmentul vopselelor decorative are o crestere anuala estimata la 10%-15%, pentru urmatorii ani, date fiind dezvoltarea economica, cresterea puternica a pietei de constructii de cladiri si locuinte si evolutia serviciilor de retail banking si in special a creditelor ipotecare. Cresterile anuale ale Fabryo Corporation s-au situat an de an mult peste media pietei, anul acesta fiind preconizata o crestere valorica neta de 30%.

Fabryo Corporation este unul dintre primii trei producatori romani de vopsele decorative, cu o cifra de afaceri de 42 de milioane de euro in 2007, in crestere de la 25 de milioane de euro in 2005.

Daniel Guzu si Oresa Ventures sunt parteneri si in Bau Profil, companie care va incepe productia de adezivi in luna septembrie a acestui an.

Oresa Ventures este o companie suedeza de investitii, focalizata pe investitii private, care activeaza in Europa Centrala si de Est din 1995. De-a lungul timpului, Oresa a investit peste 100 de milioane de euro in 20 de companii, formand multi lideri de piata.

Oresa este prezenta in Romania din 1996, in toti acesti ani sustinand financiar si cu expertiza o serie de companii romanesti de succes, printre care Flanco, Credisson, La Fantana, Motoractive, Kiwi Finance si Brewery Holdings Ltd.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii