OTP Consulting Romania: afaceri de 325.000 de euro in 2009


Reprezentantii grupului ungar OTP estimeaza ca in 2012 cifra de afaceri a companiei va ajunge la 1 milion de euro pe piata din Romania.

OTP Consulting a intrat pe piata din Romania la sfarsitul lui 2007, oferind  consultanta pentru toate tipurile de fonduri europene si pentru cele transfrontraliere. Valoarea investitiei a fost de 100.000 de euro.

Anul trecut a fost anul investitiei in oameni, retea si marketing, iar anul acesta vrem sa intram pe profit”, a spus Olti Agodton, Directorul OTP Consulting, in cadrul unei intalniri cu presa.

In acest an, compania intentioneaza sa investeasca intre 30.000 de euro si 60.000 de euro in pregatirea angajatilor si extinderea retelei in zona Moldovei. In prezent, compania ofera consultanta in zona Transilvaniei si in sudul tarii. Firma are 9 angajati si aproximativ 20 de colaboratori. OTP Consulting isi bazeaza extinderea pe semnarea de parteneriate cu alte companii de consultanta mai mici din piata, specializate pe anumite domenii.

Comisionul incasat de companie este intre 2% si 7%. Cele mai mici comisioane sunt pentru sumele mari, de peste 2 milioane de euro si variaza in functie de proiect. Valoarea minima a proiectelor pentru care compania acorda consultanta este de minim 50.000 de euro. La analiza dosarului, companiile achita si o taxa fixa (intre 1.000 de euro si 2.000 de euro). 

In 2008, compania a oferit consultanta pentru aproximativ 40 de proiecte, iar in acest an vizeaza sa creasca numarul de cinci ori.

Anul trecut, cele mai multe finantari au fost intermediate pentru autoritati. In acest an vizam mai mult IMM-urile, care au devenit mai interesate sa obtina fonduri din cauza crizei”, detaliaza Olti Agoston. 

In cazul unor proiecte complexe, compania din Romania apeleaza la consultanta din partea companiilor din celelalte tari din grup.

Una dintre cele mai mari finantari intermediate de companie este in valoare de 5,6 milioane de euro, pentru modernizarea a doua licee mari dintr-un oras de dimensiuni medii. Finantarea include renovarea a doua cladiri vechi si achizitionarea de mobilier si facilitati pentru desfasurarea cursurilor.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii