Outsourcing-ul IT din Romania - grad de penetrare de 20% - 30% in urmatorii ani


Conform OSF Global Services, in prezent gradul de penetrare se situeaza la un nivel de 10%, iar cresterea preconizata ar urma sa vina pe baza cererii de la IMM-uri.

Cererea va creste pentru ca IMM-urile incep sa inteleaga beneficiile obtinute in urma reducerii costurilor si a faptului ca dispun de personal calificat si know-how valoros in departamentul IT, fie el extern sau intern.

In aceasta perioada OSF Global Services primeste numeroase solicitari de externalizare si pe zona de Business Process Outsourcing (BPO), in special pentru outsourcing de IT, customer support, telemarketing si content management.

Anul trecut, OSF Global Services si-a dublat cifra de afaceri, comparativ cu 2007, inregistrand vanzari de 1,25 milioane de euro, se arata in comunicatul de presa.
Pentru acest an, reprezentantii companiei estimeaza o cifra de afaceri de aproximativ 2 milioane de euro. Ei isi bazeaza asteptarile pe un potential tot mai mare al pietei de externalizare a serviciilor IT, atat la nivel global, cat si in Romania.

"Portofoliul nostru de clienti se dezvolta foarte mult in aceasta perioada, pe masura ce companiile cauta solutii concrete pentru reducerea costurilor, iar externalizarea serviciilor IT este o alternativa viabila in acest sens”, spune Gerard Szatvanyi, Presedinte si CEO al OSF Global Services.

Denumita pana de curand Outsourcing Factory, compania romano-canadiana fondata in 2003, furnizeaza servicii si consultanta in domeniul IT. Sediul central se afla in Quebec, Canada, avand filiale de dezvoltare in Romania si Ucraina care ofera servicii pentru clienti din 17 tari, de pe trei continente.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii