Pana pe 7 iulie se fac inscrieri in competitia NESsT pentru intreprinderi sociale


Cele mai bune planuri de afaceri din competitie vor obtine un grant de investitie valorand intre 10.000 de dolari si 20.000 de dolari.

 

In competitie se pot inscrie atat ONG-uri, cat si persoane fizice sau juridice din Romania care sunt motivate sa dezvolte, cu sprijinul NESsT, o intreprindere sociala cu impact in domeniul incluziunii pe piata muncii, al surselor de venit sustenabile sau al tehnologiilor cu impact social, se mentioneaza in comunicatul de presa.

Juriul format din specialisti NESsT si profesionisti din mediul de afaceri va selecta in jur de 12 aplicanti. (Citeste aici mai multe despre istoricul si activitatea NESsT)

Acestia vor beneficia, timp de 7 luni, de o serie de workshopuri sustinute de Fundatia NESsT, in cadrul carora vor invata cum sa isi transforme ideea intr-o intreprindere sociala.

La finalului acestei perioade  de planificare, NESsT va premia cele mai bune planuri de afaceri cu cate un grant de investitie valorand intre 10.000 dolari si 20.000 dolari.

NESsT defineste intreprinderea sociala drept o afacere conceputa pentru a rezolva (intr-un mod sustenabil financiar) o problema sociala critica. Intreprinderile sociale pot fi infiintate si conduse atat de catre ONG-uri, cat si de persoane fizice sau diferite tipuri de persoane juridice, toate avand in comun  obiectivul principal de a aduce un impact social pozitiv si de a fi sustenabile financiar.

Cateva exemple de intreprinderi sociale din portofoliul NESsT Romania sunt: un atelier in care persoane cu dizabilitati croiesc sacose de panza (Atelierul de Panza); o intreprindere sociala care produce mix-uri de miere de calitate superioara oferind o sursa de venit sustenabila si un pret echitabil apicultorilor din judetul Salaj (Sanatate Dulce); o intreprindere sociala care produce carti audio in format DAISY (Digital Accessible Information System), o tehnologie accesibilizata ce ofera persoanelor cu deficiete de vedere oportunitatea de a se bucura de lectura (Fundatia Cartea Calatoare).

Editia de anul acesta a competitiei NESsT pentru intreprinderi sociale este organizata in parteneriat strategic cu Romanian-American Foundation si cu sustinerea Citi Romania. Mai multe informatii despre competitie puteti gasi pe site-ul NESsT si la numarul de telefon  0356.711.711.
 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii