Pana pe 9 iulie, companiile de tehnologie se pot inscrie la concursul Technology Fast 50 Central Europe


Competitia este organizata de Deloitte, fiind la a 11-a editie, iar inscrierile au inceput pe 11 mai. Acest concurs este anual, din acest an adaugandu-se o noua categorie.

Pe langa categoria principala, Deloitte are si categorile Rising Star (companiile cu activitate intre trei si cinci ani) si Big 5 (companii care au avut o cifra de afaceri de peste 25 milioane euro anul trecut), se arata in comunicatul de presa.

In plus, editia din acest an lanseaza o noua categorie, premiul Sustainable Growth, care va fi acordat companiilor cu cel mai mare numar de prezente consecutive in ierarhia Technology Fast 50 Europa Centrala, de la inceputul competitiei, in anul 2000. 

Anul trecut, Romania a fost reprezentata in topul Technology Fast 50 Europa Centrala cu sase companii, un numar dublu fata de anul anterior, cand au participat pentru prima data la competitie.

Cu acest rezultat, tara noastra s-a plasat pe locul patru in randul statelor participante la competitia de anul trecut.

Finalistii de anul trecut din Romania au fost dezvoltatori de solutii software: TeamNet International (locul 2), AROBS Transilvania Software (8), LASTING Software din Timisoara (29), The RED Point din Iasi (35), si companiile din Bucuresti Advantage Software Factory (45) si Romanian Soft Company (47).

"Chiar daca au fost afectate de declinul general, companiile de tehnologie s-au dovedit a fi mult mai rezistente in fata crizei, data fiind natura aproape indispensabila a activitatii lor. Supravietuirea si cresterea depind de abilitatea lor de a inova si de a se adapta la nevoile in permanenta schimbare din piata. Companiile romanesti au dat dovada de un potential semnificativ in contextul industriei regionale, in baza rezultatelor excelente raportate pentru editiile din 2008 si 2009 ale programului. In cazul lor, marimea nu conteaza. In schimb conteaza spiritul antreprenorial si simtul afacerilor, care ar trebui sa asigure un ritm rapid de crestere. Totusi, companiile acestea trebuie sa isi asigure cresterea sustenabila pe termen lung, pentru ca vor intra pana la urma in competitie cu companiile mari, deja afirmate in domeniu”, spune Ahmed Hassan, Partenerul si Liderul pentru industriile Tehnologie, Media si Telecomunicatii la Deloitte Romania.

Pe ansamblu, rata medie de crestere la nivelul intregului clasament a fost  anul trecut in scadere fata de anul anterior, de la 1.271% la 933%.  

Rata de crestere obtinuta in 2009 a fost un rezultat remarcabil, date fiind provocarile mediului de afaceri. In timp ce sectorul dezvoltarii de software si-a mentinut pozitia dominanta la nivelul ierarhiei, trei din primele patru companii clasate au activitati pe segmentul Internet. Anticipam un potential semnificativ pe aceste doua sub-sectoare si ne asteptam la cresteri noi, in acest an”, spune Dariusz Nachyła, Regional Managing Partner pentru industriile Tehnologie, Media si Telecomunicatii, Deloitte Europa Centrala.

Majoritatea companiilor de tehnologie cu cel mai rapid ritm de crestere provin din Ungaria, Polonia si Cehia. 

Anul trecut au fost prezente companii din zece tari.

 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii