PCGarage.ro intra in portofoliul FiT Distribution


Cifra de afaceri inregistrata anul trecut de magazinul online s-a ridicat la circa opt milioane de euro.

Atat PCfun.ro, cat si PCGarage.ro se numara printre primii jucatori pe piata de retail IT&C din Romania, iar combinatia lor genereaza o entitate suficient de importanta pentru a putea concura in mod eficient cu liderul pietei, eMAG.ro. Aceasta este o veste foarte buna pentru piata, atat din perspectiva consumatorilor, cat si din perspectiva lanturilor de distributie de profil, care au acum o posibilitate reala de alegere a celor mai importanti parteneri de retail IT&C”, spune Marius Ghenea, presedinte si actionar unic la Fit Distribution.

Tranzactia reprezinta o preluare completa a PC Garage SRL de catre FiT Distribution, se arata in comunicatul de presa.

Am inceput aceasta afacere de la zero, in anul 2005. Vanzarea companiei in acest moment este datorata faptului ca am reusit sa atingem un anumit nivel de business de la care, fara investitii suplimentare, nu am fi putut sa trecem la etapa urmatoare de dezvoltare si sa ne luptam pentru leadership pe această piata”, spune Gabriel Vasile, fostul directorul executiv si actionar majoritar la PCGarage.ro.

Achizitia PCGarage.ro face parte din strategia de dezvoltare online in format multi-site a FiT Distribution, strategie marcata deja de alte achizitii similare in prima parte a anului 2009 (cum a fost ShopIT.ro) sau dezvoltari organice, ca in cazul Toyfun.ro.

FiT Distribution este o companie infiintata in anul 2002, ce comercializeaza produse IT&C, eletronice si electrocasnice. Compania operează divizia online formată din magazinele PCfun.ro, ElectroFun.ro, ShopIT.ro, Toyfun.ro, precum si domeniul www.24pc.ro. Cifra de afaceri inregistrata de companie in 2008 a fost de 15 milioane de euro, potrivit propriilor estimari.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii