Pentru succesul in afaceri este nevoie de echilibru intre viata profesionala si cea persoanala


Afirmatia a fost facuta de Ioana Bostina, Managing Partner la Future Marketing, referindu-se in special la femeile de afaceri.


In cadrul conferintei "Antreprenor - Business in costum de femeie”, Maria Grapini, director general si presedintele Consiliului de Administratie al Pasmatex Conf International, a mentionat ca femeile care simt ca au puterea si stiu sa negocieze in familie vor avea si familie, si cariera.

"Femeia trebuie sa ramana femeie si este foarte important sa-si pastreze feminitatea si delicatetea, chiar si atunci cand face business. Daca esti un om onest, profesionist, castigi increderea. Nu m-am simtit discriminata in relatiile de business", a spus Veronica Savanciuc, presedintele si CEO-ul grupului Lowe.

Maria Grapini a completat ca nici ea nu se simte discriminata in afaceri pentru ca este femeie, dar trebuie sa recunoscute anumite lucruri.

"Problema este ca, in business se vede mai putin, dar in alte domenii se vede mai mult, femeile sunt mai putin favorizate decat barbatii. De foarte multe ori, am simtit lipsa de incredere la banca ca o femeie poate face o afacere mare", a mai spus Maria Grapini.

Veronica Savanciuc le-a recomandat femeilor care vor sa isi lanseze propria afacere sa se bazeze pe intuitie.

Maria Grapini a mai spus ca femeile antreprenor n-ar trebui sa incerce sa caute niste avantaje ale femeii in afaceri, ci propriile calitati in raport cu ceea ce vor sa faca.

Ioana Bostina le-a sfatuit pe femeile de afaceri sa-si caute un model de succes, o nisa.

"Personal, sa faci ce-ti doresti, sa-ti placa ceea ce faci si sa incerci in fiecare zi ceva nou si sa ai curajul sa accepti ca mai ai multe de invatat", a completat Ioana Bostina.

Ruxandra Hurezeanu, director general la Ivatherm, a mentionat ca n-ar fi intrat in afaceri, daca n-ar fi cunoscut domeniul.

Presedintele Lowe a mai spus ca a gresit in business, dar a incercat sa invete si sa ia lucrurile foarte corect.

"Cand gresesc si pierd la o licitate, primul gand este sa vad ce am facut eu gresit", a mentionat Veronica Savanciuc.

Maria Grapini a mai spus ca pentru un antreprenor trebuie sa existe factorul motivational, pentru a putea dezvolta o afacere.

Femeile de afaceri au mai mentionat ca unul dintre cele mai importante lucruri pentru succes este modul in care-ti alegi echipa si cum o conduci.

Maria Grapini a precizat ca in business trebuie sa ai talent precum in opera sau arta, deoarece sunt necesare niste calitati native - fler, reactie de moment, viziune etc., neputand fi cultivate toate.

"Pentru a face cariera nu trebuie sa fii om de afaceri. A face cariera inseamna sa fii cel mai bun din cariera ta. Ai nevoie de bani pentru a te simti confortabili si fara grija zilei de maine. Daca lucrezi profesionist, banii vin imediat. Daca pui bani in fata, nu. Banii sunt o consecinta a unei cariere corecte. Ai alta stare cand stii ca ai muncit cinstit, corect. Trebuie sa fim altruisti. Cand ajungi profesional sa faci ce-ti place, poti delega", a mai spus Maria Grapini.

Veronica Savanciuc a subliniat ca ea nu a stiut daca este antreprenor sau nu, iar ceea ce ajuta este educatia primita si dorinta de a invata. Ea a mentionat ca fiecare, daca doreste si are inlauntrul lui sa faca ceva inedit, o poate face in domeniul care ii este aproape.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii