Peste sase luni, fondurile de investitii voi fi interesate de achizitionarea firmelor in insolventa


Estimarea a fost facuta de Andrei Cionca, Managing Partner la Casa de Insolventa Transilvania, care mai spune ca pentru acest lucru este nevoie de cateva exemple pozitive.

El a facut aceasta afirmatie in cadrul conferintei Coface Country Risk, aflata la a saptea editie.

"Pentru a aduce fresh money (n.red. - resurse financiare) in firmele aflate in insolventa nu gasim investitori institutionali, ci numai solutii in piata respectiva. Un exemplu este achizitonarea Flanco de catre Asesoft", a mai spus Andrei Cionca.

Gasirea de noi resurse financiare se face in etapa a treia din procedura de insolventa, dupa restructurarea operationala si dupa evaluarea corecta a afacerii. (Citeste aici mai multe despre procedura de insolventa a companiilor.)

"Fondurile de investitii nu au incredere in procedura de insolventa si in firmele aflate in insolventa. Dupa ce vom da doua - trei exemple pozitive, fondurile vor incepe insa sa aiba incredere si investitorii vor constata ca pot ajunge mai usor lideri de piata. Avantajul fondurilor de investitii care intra in companiile restructurate este ca vor castiga acces direct in piata", a spus pentru startups.ro Andrei Cionca.

Interesul fondurilor ar putea fi pentru firmele din orice domeniu, daca acestea reusesc sa se restructureze si sa-si reia activitatea in parametri normali. 

Andrei Cionca mai spune ca in aceasta toamna vor mai fi si alte preluari de companii aflate in insolventa.

Printre companiile aflate in insolventa de care se ocupa Casa de Insolventa Transilvania se numara Flanco, Leonardo si Boom.

 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii