Piata de birouri din Bucuresti - cea mai mare crestere din ultimii sapte ani


    


Spatiile de birouri noi livrate in Capitala in 2016 au o suprafata totala de 294.000 mp, potrivit estimarilor CBRE.

Activitatea totala de leasing a fost sustinuta in proportie de 40% de sectorul de servicii de tip IT, BPO si SSC, conform estimarilor JLL.

Skanska Commercial Development Europe, dezvoltatorul de birouri cu cea mai importanta prezenta din Europa Centrala si de Est (CEE), a inchiriat in 2016 aproximativ 170.000 mp GLA de spatii de birouri in zece piete din regiune, se mentioneaza intr-un comunicat de presa. Este cel mai bun rezultat de pana acum la nivel de grup in ceea ce priveste inchirierea de spatii de birouri. Acest succes reflecta pe de o parte pozitia puternica a zonei CEE, precum si atractivitatea regiunii.

In acest context, un demers important al Skanska a fost infintarea propriului fond de investitii in Polonia.

CEE este o regiune propice pentru investitii, cu un potential fantastic de crestere, iar Romania, care a inregistrat o crestere a PIB-ului de 5%, confirma acest trend ascendent al regiunii”, spune Katarzyna Zawodna, Presedinte Skanska CDE.

In Romania, cladirea C din cadrul Green Court Bucharest (proiect dezvoltat de Skanska), a fost finalizata in iunie 2016, avand in prezent o rata de ocupare de 71%.

In decembrie 2016 Skanska a inceput lucrarile de constructie pentru prima cladire a complexului Campus 6, al doilea proiect, dezvoltat intr-o zona noua, cea de centru-vest a Capitalei.

In 2016, Skanska a vandut trei cladiri (doua cladiri de birouri si un hotel) in valoare de 211 milioane de euro si a atras noi jucatori pe pietele unde compania activeaza.

HANSAINVEST Real Assets a achizitionat proiectul de birouri Atrium 2 din centrul Varsoviei, prima sa investitie pe piata poloneza. Erste Alapkezelo Zrt a ales cladirea de birouri Nordic Light din Budapesta, iar un jucator din Qatar, Al Sraiya Holding Group, a cumparat hotelul Westin din Varsovia”, spune Adrian Karczewicz, Head of Divestments CEE la Skanska CDE.

O alta miscare importanta in 2016 a fost infiintarea Skanska TFI S.A., prima companie de gestionare a fondurilor de investitii pentru Grupul Skanska la nivel mondial. Skaska TFI S.A. va administra un fond de investitii inchis, cu active direct in piata imobiliara. Grupul Skanska, in calitate de investitor unic, este singurul participant la fond.

In plus, compania a inceput cinci noi proiecte in patru tari, cu o suprafata totala de 88.000 mp GLA.
 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii