Piata de CSR din Romania poate ajunge la 21 milioane de euro in acest an


Luminita Oprea, Fondatorul agentiei de CSR Saga Business & Community, estimeaza ca in acest an aceasta piata ar putea sa se reduca cu 30% fata de anul trecut.

Cauza acestei situatii este faptu cla, pe fondul crizei financiare, in aproximativ toate domeniile de activitate cifrele de afaceri ale companiilor au scazut cu 25% - 40%, se arata in comunicatul de presa.

Richard Ellis, Group Head of CSR Alliance Boots, spune ca, in urmatoarea perioada, CSR-ul se va dezvolta tinand cont de managementul carbonului, locuri de munca ce ofera tinerilor experiente valoroase de munca, precum si training-uri si programe de dezvoltare personala mult mai performante.

Guenther Juenger, Director of Corporate Affairs Intel EMEA adauga faptul ca cheia unui program sau al unei initiative de CSR il constituie impactul produs.

Printre masurile de CSR pe care le pot lua companiile sunt stimulerea angajatiilor sa mearga la serviciu impartind mai multi o singura masina, ceea ce i-ar ajuta pe angajati in procesul de socializare si le-ar permite sa-si imparta cheltuielile de combustibil. Plus ca aceasta masura ar avea un efect pozitiv asupra imbunatatirii traficului si a reducerii emisiilor poluante.

Un alt exemplu istet si eficient este promovarea teleworking-ului. Un angajat poate, pur si simplu, avand o conexiune buna la internet si un PC de lucru, sa faca de la domiciliu 90% din lucrurile pe care le face la birou, cu respectarea termenelor si subordonarea fata de managerul responsabil de sarcina", spune Pierluigi Orati, Consultant de CSR.

In Romania, inceputul CSR-ului a echivalat cu campaniile <verzi> sau de impadurire, amenajare de parcuri etc. In contextul crizei financiare, pe langa componenta <verde>, companiile incep sa se axeze pe consumul si productia sustenabile.

"Accentul va fi pus in mod particular pe factorul uman si pe dimensiunea sanatatii, pe grija fata de angajati. Este bine stiut faptul ca sportul si grija pentru sanatate sunt preocupari devansate alarmant de framantarile economice. Astfel ca, organizatiile vor fi din ce in ce mai atente la ce anume pot face la nivel intern pentru angajatii lor, cum sa elimine disconfortul psihic creat de valurile de disponibilizari si cum sa-si pastreze talentele in companie, cum pot crea si mentine o cultura organizationala solida si cum isi pot consolida reputatia ca angajator de incredere", mai spune Luminita Oprea.

Richard Ellis, Guenther Juenger si Pierluigi Orati vor fi vorbitori la cea de-a cincea editie a Conferintei Internationale de Responsabilitate Sociala Corporatista - CSR’10 - "Pulling in the Right Direction”, care  se va desfasura pe 25 - 26 mai la Bucuresti.

 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii