Piata de munca temporara se extinde tot mai mult pe segmentul specialistilor


    


Munca temporara este o piata in continua crestere in Romania, pe masura ce economia devine tot mai dinamica, atat companiile, cat si angajatii intelegand beneficiile multiple ale acestui tip de contract.

Numarul contractelor de munca temporara a crescut in prima jumatate a anului mai ales pe segmentul specialistilor, potrivit datelor Smartree, companie activa pe piata de externalizare a proceselor de HR.

Contextul de piata pentru aceasta tendinta este favorabil din ambele perspective. Angajatorii au nevoie de suplimentare a personalului in perioadele de varf, fie ca vorbim de productie, vanzari, transport, dar si de substitutie a unor angajati-cheie, care decid sa plece in concediu de maternitate, iar potentialii angajati – de la studenti, la muncitori calificati si necalificati si din ce in ce mai multi specialisti – au inteles ca acest tip de contract poate fi avantajos pentru ei, alegand sa profite de flexibilitatea pe care o ofera”, spune Adrian Stanciu, CEO Smartree.

Piata de munca temporara vizeaza atat recrutarea de specialisti, dar si recrutarea de personal necalificat. in plus, piata de profil se afla in plin proces de maturizare si dezvoltare, iar jucatorii din top 10 confirma acest trend, cu cresteri in special pe segmentul angajatilor inalt calificati - ingineri, specialisti in IT sau sectorul financiar, profesionisti in constructii.

De asemenea, potrivit reprezentantului companiei, in acest moment Smartree are aproximativ 1.500 de angajati in regim de munca temporara, plasati in cadrul companiilor cliente.

In ceea ce priveste potentialii angajati, acestia au inceput sa acceseze joburi variate, deoarece considera ca astfel au posibilitatea de a invata si a acumula competente in diverse domenii, oferind in acelasi timp flexibilitate. in plus, cei care aleg sa lucreze pentru o perioada in regim temporar dobandesc o experienta de relationare la locul de munca si un nivel de adaptabilitate foarte apreciate de catre angajatori”, explica Adrian Stanciu.

Potrivit Smartree, in cazul angajatilor in regim temporar in middle sau top management, principalele motive pentru care aleg un astfel de job sunt dorinta de a experimenta lucrul in mai multe medii si de a avea posibilitatea de a lucra doar in proiecte.

Adrian Stanciu considera ca anul viitor, ca efect la majorarea indemnizatiei pentru cresterea copilului si la incurajarea mamelor de a ramane in concediu doi ani, vom asista la o crestere a cererii companiilor pe zona de munca temporara, in special pentru angajatele din middle si top management.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii