Piata echipamentelor HI-FI pentru masini: 1 mil. euro in 2008


Piata romaneasca a accesoriilor audio destinate automobilelor va cunoaste anul acesta o crestere de cel putin 15% fata de 2007, sustin specialistii de la departamentul de marketing al Falcon Electronics, companie ce activeaza in domeniul echipamentelor electronice auto.

Pragul pe care il va atinge piata anul acesta se va situa in jurul valorii de 1 milion de euro, se arata in comunicatul de presa. Tuningul audio cu sisteme HI-FI se adreseaza, in general, persoanelor de sex masculin, cu o varsta cuprinsa intre 18-28 de ani, care au venituri de peste 700 de euro pe luna.

"In general, consumatorii din Romania se orienteaza catre un sistem audio HI-FI format din 4 difuzoare, un subwoofer de 300 de wati si un amplificator. Pretul unui sistem HI-FI, in adevaratul sens al cuvantului, incepe de la suma de 1.000 de euro si, in functie de complexitatea lui, poate chiar sa depaseasca pretul masinii pe care este montat", a declarat Cristian Filip, director de marketing al companiei Falcon Electronics.

Spre exemplu, pretul tuningului audio pentru automobilul Kia Ceed, care va fi prezentat pe 15 si 16 martie in cadrul evenimenului 4Tuning Days, a fost de 15.000 de euro. Masina demo a fost echipata cu produse Kicker, conceptul, designul si executia fiind realizate integral de specialistii de la Falcon Electronics.

Pentru 2008, obiectivul Falcon Electronics este o cota de piata de 20% din totalul pietei audio HI-FI, in contextul in care vanzarile auto in sine vor cunoaste o crestere de peste 30%.

Falcon Electronics importa si distribuie accesorii auto ale unor producatori internationali din domeniu. Pentru o parte din marcile importate, compania este reprezentant legal in Romania.

 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii