Piata instrumentelor de scris creste cu 14%


    


Anul trecut, piata instrumentelor de scris a inregistrat o crestere in volum de 8%, fata de anul anterior, in magazinele de tip hypermarket si cash & carry, potrivit studiului GfK Consumer Choices.

In ceea ce priveste valoarea vanzarilor in aceste doua formate de magazin, piata arata o crestere de 14%, atingand suma de 33 de milioane de lei.

"Lunile premergatoare inceperii scolii reprezinta cea mai favorabila perioada a anului pentru producatorii de instrumente de scris, atunci cand cererea de consum pentru rechizite creste aproape exponential", spune Ileana Tilvan, Head of Digital Consumer Choices GfK Romania.

Ponderea pe care o are aceasta perioada la nivelul intregului an a crescut la 43% ca valoare in 2014, in comparatie cu 41%, in 2013. Aceasta arata ca eforturile producatorilor de instrumente de scris sunt din ce in ce mai concentrate in lunile iulie - septembrie.

Din punct de vedere al structurii pietei, nu exista modificari majore in 2014. Categoria de succes a fost cea a instrumentelor de scris (pixuri clasice, stilouri, creioane grafit si mecanice, rollere si finelinere) care ocupa mai mult de jumatate din totalul pietei, acestea fiind urmate de instrumentele pentru colorat (creioane colorate, carioci si creioane cerate), cu o pondere de 20%.

Instrumentele de scris au marcat o crestere de 19% in valoare, evolutie generata in special de performanta rollere-lor, a creioanele grafit, dar si a schimbarii structurii din punct de vedere al dimensiunii ambalajului: impachetarile mari inregistrand rate de scadere. Evolutii pozitive au avut si segmentele de colorat si de corectat, insa cu rate de crestere sub 10%.

Concluziile se bazeaza pe datele de vanzari colectate de la hypermarketuri si magazine de tip cash & carry, date incluse in panelul de retail GfK Consumer Choices.

Instrumentele de scris monitorizate sunt: pixuri clasice, carioci, creioane colorate, corectoare, creioane cerate, finelinere, stilouri, creioane grafit, text marker, markere, creioane mecanice, stilouri OHP, rollere.

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii