Pinum inaugurează cel mai mare showroom din Europa de Est


    


Pinum, parte a grupului italian Nusco si unul dintre cei mai mari jucători pe piata locală de usi, ferestre si parchet, aniversează 25 de ani in Romania prin lansarea celui mai mare showroom de profil din Europa de Est, cu o suprafată de 1.000 mp. In noul spatiu din Bucuresti sunt expuse produse din gama premium a unor branduri italiene, in exclusivitate pe piata locală, investitia ridicandu-se la aproximativ 400.000 de euro, se mentioneaza intr-un comunicat de presa.

In 2016, Pinum si-a mentinut cifra de afaceri la 8 milioane de euro, iar pentru acest an vizează o crestere de cel putin 15%. Estimările se bazează atat pe extinderea retelei de distributie, prin deschiderea noului showroom, pe inaugurarea noii linii de productie PVC ce a avut loc anul acesta, cat si pe dezvoltarea pietei de export in SUA.

In prezent, portofoliul Pinum cuprinde peste 500 de modele de usi, ferestre din lemn, PVC si aluminiu, dar si o gamă variată de parchet. In 2016, 70% din proiectele rezidentiale din Bucuresti au fost dotate cu usi Pinum.

Anul trecut, 70% din volumul total al vanzărilor a fost asigurat de usi, acesta fiind completat de tamplăria din PVC si parchet. După un amplu proces de modenizare si tehnologizare si o investitie de 500.000 de euro, fabrica Pinum din Romania asigură in prezent o capacitate de 6.000 usi/lună si 2.000 ferestre/lună, 15% din productie fiind destinată exportului in Italia, dar si in SUA”, spune Francesco Curcio, Director General Executiv Pinum.

Produsele Pinum sunt comercializate prin intermediul unei retele complexe de distribuitori din intreaga tară si in showroom-urile proprii din Bucuresti (Pipera si AFI Park), Constanta, Cluj si Iasi.

Povestea Pinum a inceput in 1981 prin colaborarea companiei Nusco Porte cu fabrica de mobilă din Pipera. Ulterior, in 1992 s-a infiintat Pinum Productie, companie care s-a ocupat cu productia de usi pentru pietele din Italia si Romania, iar din 2002, a preluat integral unitatea de productie Pipera.
 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii