Platile online au ajuns la 148,4 milioane de euro in primul trimestru al anului


    


Potrivit ultimelor cifre furnizate in exclusivitate de RomCard pentru GPeC, platile online prin card au inregistrat o crestere de 62% in primele trei luni ale anului, comparativ cu aceasi perioada a anului trecut. Doar in primul trimestru din 2016 s-au procesat plati online in sistemul 3D Secure in valoare de 148,4 milioane de euro, comparativ cu 91,2 milioane de euro procesate in primul trimestru din 2015.

Numarul de tranzactii online prin card a crescut semnificativ in fiecare din lunile ianuarie, februarie si martie 2016, depasind pragul de 1,1 milioane de tranzactii lunar, comparativ cu aceeasi perioada a anului 2015, cand media numarului de tranzactii era de aproximativ 780.000 de tranzactii/luna.

Potrivit oficialilor RomCard, cresterile au stransa legatura cu scaderea comisioanelor de interchange anuntate public de catre Catalin Cretu, directorul general pentru Romania, Croatia, Malta si Slovenia al Visa Europe, la evenimentul de e-commerce GPeC din 24 Noiembrie 2015.

Din semnalele noastre, odata cu scaderea comisioanelor de procesare, tot mai multe magazine online importante au inceput sa incurajeze realmente platile online prin card. Pentru un comerciant, o cumparatura achitata online prin card este ideala pentru ca ii scade costurile logistice (telefoane de confirmare, timp, salariile personalului din call-center etc.) si, mai ales, este – de cele mai multe ori – o tranzactie sigura (riscul refuzului coletului la usa de catre client este mult mai mic). Datorita scaderii comisioanelor de procesare, tot mai multe magazine isi permit acum sa incurajeze plata prin card, deci ne putem astepta la cresteri semnificative in viitorul apropiat”, spune Andrei Radu, CEO-ul GPeC.

Ultimele cifre de piata, statistici, particularitati ale industriei si perspective asupra e-commerce-ului romanesc vor fi discutate impreuna cu cele mai importante companii de profil in cadrul panel-ului de dezbatere de la GPeC Summit din ziua de 25 Mai 2016. Invitati la discutie sunt: Tudor Manea (General Manager eMAG), Adrian Urda (Vicepresedinte Altex), Marius Costin (CEO PayU) si Antonio Eram (CEO Netopia mobilPay).

GPeC Summit este cel mai important eveniment de e-commerce din Romania, ajuns la a 11-a editie anuala. Evenimentul se va desfasura in zilele de 25 – 26 - 27 Mai 2016, la Bucuresti si este dedicat tuturor celor care lucreaza in e-commerce sau antreprenorilor care isi doresc sa porneasca o afacere online.
 

startups.ro sprijina evenimentul in calitate de partener media.

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii