Porsche Finance Group lanseaza in Romania sharetoo - solutie de corporate car sharing


    


Solutia de corporate car sharing a fost lansata sub brandul international al grupului si se adreseaza atat companiilor cu nevoi flexibile de mobilitate, cat si angajatilor acestora, se mentioneaza intr-un comunicat de presa.

Punctul central al serviciului este flexibilitatea, intrucat companiile isi pot configura flota auto in functie de propriile nevoi: le stau la dispozitie toate brandurile auto ale grupului Volkswagen comercializate de Porsche Romania, pot stabili perioada de utilizare dorita si beneficiaza de o alocare transparenta a costurilor.

Procesul este foarte simplu: membrii echipei se conecteaza la o platforma online si isi rezerva o masina, pe care o deschid cu ajutorul telefonului, fara cheie. Am fost incurajati de feedback-ul pozitiv din etapa-pilot, in care mai mult de 600 de persoane au avut acces la serviciu”, spune Radu Manea, Head of Fleet Management Porsche Finance Group Romania.

Serviciul a fost testat incepand din 2016, sub marca locala RideON. Romania s-a numarat printre primele piete ale grupului care au implementat aceasta solutie. In etapa-pilot, serviciul a fost utilizat de angajatii companiilor Porsche in Romania, precum si de cativa clienti strategici, cu care grupul are in derulare parteneriate pe termen lung. Mai mult, initiativa locala a inspirat si alte piete sa testeze ideea si a contribuit la lansarea internationala a noii directii de business a Grupului Porsche Bank, sub noul brand sharetoo.

Noul serviciu propune, in prima faza, doua tipuri de produse de corporate car sharing. Primul se adreseaza companiilor cu nevoi sporite de mobilitate, care doresc sa utilizeze o flota adaptata nevoilor lor individuale si sa ofere, totodata, un beneficiu suplimentar angajatilor. Cel de-al doilea este adresat retelei nationale de distribuitori autorizati ai marcilor comercializate de Porsche Romania, alaturi de care Porsche Finance Group doreste sa obtina acoperire nationala pentru sharetoo. Flota sharetoo este integral configurabila pe nevoile individuale ale fiecarui client si se bazeaza pe marcile Volkswagen Group.

Serviciul de car sharing permite companiilor sa optimizeze gestionarea flotelor si sa reduca semnificativ costurile legate de acestea pe termen lung. Este o solutie atractiva si eficienta de mobilitate, pentru ca prezinta avantaje inclusiv pentru angajati, nu doar pentru companie. Acestia pot utiliza masinile din flota nu doar pentru deplasarile de serviciu, ci si in regim privat, pentru mai mult confort si timp economisit”, spune David Gedlička, CEO Porsche Finance Group Romania.

Toate masinile din flota sharetoo sunt echipate cu tehnologie car sharing care faciliteaza atat monitorizarea si gestionarea masinilor, prin intermediul unei interfete dedicate, cat si o experienta simpla si confortabila pentru utilizatorul final. Acesta poate deschide si inchide masina direct de pe smartphone, prin intermediul unei aplicatii disponibile pentru sisteme Android si IOS.

Serviciul de car sharing face o oferta unica: promite confort si intareste ideea ca a avea acces la o masina este adeseori mai eficient decat a fi proprietarul unei masini. Trecerea la mobilitatea auto s-a petrecut deja - masinile electrice, condusul autonom, tehnologia de optimizare a traseului vor transforma modul in care clientii folosesc masinile. Ca lideri in domeniu, vrem sa ne aflam in fruntea acestei schimbari, iar lansarea solutiei sharetoo este un pas in aceasta directie”, spune Brent Valmar, director general Porsche Romania.

Serviciul este lansat oficial in Romania si Austria si va fi disponibil pe toate pietele grupului in urmatorii ani. In viitor, programul va include si o solutie pentru clientii privati.

Porsche Finance Group este furnizorul de solutii de mobilitate pentru clientii marcilor concernului Volkswagen: Volkswagen, Audi, SEAT, Skoda, Volkswagen Autovehicule Comerciale, Porsche, MAN si Das Weltauto. Grupul este prezent pe piata romaneasca din 1999 si include cinci companii: Porsche Leasing, Porsche Bank, Porsche Broker de Asigurare, Porsche Mobility si Porsche Asigurari.
 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii