Prima cooperativa agricola fondata alaturi de un retailer: 80 de familii, 5.000 de tone de legume, pe 60 de hectare


    


Carrefour Romania a lansat in premiera in Romania Cooperativa Agricola Carrefour Varasti, prima de acest gen fondata alaturi de un retailer.
Cooperativa lansata de Carrefour se afla la mai putin de 30 de km de Bucuresti, in comuna Varasti, judetul Giurgiu, si insumeaza 60 de hectare de teren (din care 15 hectare de solarii), cu o productie anuala de 5.000 de tone de legume (rosii, salata, ardei, dovlecei, fasole, vinete, varza, telina, ceapa, usturoi, marar, patrunjel, leustean, spanac, loboda, leurda, urzici, ridichi, ceapa verde, usturoi verde, stevie).

"Am ales Varasti datorita bazinului legumicol recunoscut in zona pentru calitatea produselor sale, dar si pentru experienta de generatii pe care o au producatorii de acolo. Vrem ca micile afaceri de familie sa continue sa se dezvolte si sa pastreze traditia si preocuparea pentru culturile agricole", spune Jean-Baptiste Dernoncourt, CEO Carrefour Romania.

Cooperativa Agricola Carrefour Varasti are cinci membri fondatori: Carrefour si patru producatori locali, se mentioneaza intr-un comunicat de presa. Cooperativa aduna legumele de la 80 de familii de agricultori din zona Varasti. Clientii vor putea gasi produsele cooperativei in intreaga retea de magazine a Grupului Carrefour in Romania.

"Una dintre cele mai mari provocari pentru agricultorii romani in acest moment este lipsa logisticii, a organizarii si a unei piete de desfacere care sa preia productia in proportie de 100%. Cooperativa Agricola Carrefour Varasti este raspunsul la aceasta problema pentru ca ne permite sa ne concentram pe recolta, productivitate si pe calitatea produselor, adica pe ce stim noi sa facem mai bine. De restul se ocupa Carrefour. imi doresc ca exemplul nostru sa fie urmat si de alti producatori din alte zone ale tarii", spune Costel Buturuga, membru fondator al Cooperativei Agricole Carrefour Varasti.

Pentru ca legumele si verdeturile produse in Cooperativa sa ajunga la consumatori in cel mai scurt timp, Carrefour a construit in Varasti un depozit de 300 mp, unde producatorii locali le pot depozita. De aici, legumele sunt transportate la depozitul central si apoi distribuite catre magazinele Carrefour din toata tara. Carrefour pune la dispozitia producatorilor ladite din plastic, pliabile si returnabile, astfel incat acestia sa nu mai fie nevoiti sa achizitioneze de fiecare data navete de carton sau lemn. De asemenea, etichetele de pret de la raft vor fi inscriptionate cu zona de provenienta, astfel incat clientii sa devina parte activa a lantului comercial, sustinand direct, prin cumparare, Cooperativa Agricola Carrefour Varasti.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii