Primul hotel ecologic din Romania se afla pe litoral


Un hotel de pe litoralul Marii Negre (statiunea Saturn) este beneficiarul primei etichete ecologice din Romania in domeniul serviciilor hoteliere.

Eticheta ecologica pentru servicii hoteliere este acordata de Ministrul Mediului si Dezvoltarii Durabile, iar inaugurarea Hotelului Saturn ca brand ecologic a avut loc astazi, 17 iulie, se arata in comunicatul de presa.

Dosarul in vederea obtinerii etichetei ecologice a fost depus de catre Hotel Saturn in luna mai a acestui an, pentru ca pe 7 iulie, Comisia Nationala pentru Acordarea

Etichetei Ecologice sa decida ca sunt indeplinite cerintele obligatorii stipulate de Decizia nr. 287/2003/EC privind stabilirea criteriilor de acordare a etichetei ecologice.

In urma analizei documentatiei depuse, membrii comisiei au stabilit ca hotelul indeplineste si un numar de 21 criterii optionale. Astfel, punctajul total acordat de Comisie solicitantului etichetei ecologice, este de 30,5 puncte, punctajul minim necesar pentru obtinerea etichetei ecologice fiind de 16,5 puncte.

Criteriile de acordare a etichetei ecologice sunt legate de limitarea impactului asupra mediului. Acestea promoveaza reducerea consumului de energie, reducerea consumului de apa, reducerea cantitatii de deseuri generate, favorizarea utilizarii resurselor regenerabile si a substantelor mai putin daunatoare mediului, promovarea comunicarii si educatiei in domeniul protectiei mediului.

Eticheta ecologica este acordata numai acelor produse/servicii cu un impact minim asupra mediului pe parcursul ciclului lor de viata. Schema de etichetare ecologica este parte a unei strategii europene care promoveaza productia si consumul durabil. Promovarea produselor etichetate ecologic contribuie la utilizarea eficienta a resurselor si la un nivel ridicat de protectie a mediului.

Eticheta ecologica europeana este acordata de Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile. Comisia Nationala pentru Acordarea Etichetei Ecologice este un organ consultativ cu rol in evaluarea dosarului.

Operatorul economic nu este obligat sa aplice eticheta ecologica europeana pe produse/servicii. Este o alegere voluntara a acestuia.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii