Proffice estimeaza afaceri de 40 milioane euro in acest an, in crestere fata de 2009


Cifra este cu 15% mai mare decat cea de anul trecut, cand a fost de 34,3 milioane euro, fiind cu 40% mai mica decat in 2008.

In primul trimestru din acest an, vanzarile distribuitorului de produselor de papetarie-birotica au fost de opt milioane de euro, se arata in comunicatul de presa.

Pentru Proffice, acest rezultat reprezinta primele trei luni consecutive de crestere a vanzarilor de la inceputul crizei economice.

Decembrie 2009 a reprezentat luna cea mai slaba din punct de vedere al vanzarilor.

"Consider ca rezultatele obtinute in primele trei luni ale acestui an reprezinta primul semnal pozitiv, astfel incat piata produselor office din Romania poate ajunge anul acesta la o crestere de cateva procente (2% - 3%) comparativ cu 2009, cand a scazut la 150 milioane euro. Luna martie 2010 ne-a confirmat ca trendul incepe sa fie ascendent. Dupa aproape un an de scaderi constante, clientii  incep sa isi mareasca consumul de produse office - aceasta fiind una dintre sursele cresterii. A doua sursa importanta o reprezinta castigarea a peste 350 de clienti noi lunar, realizata datorita reorganizarii semnificative a business-ului RTC Proffice, care a permis abordarea mult mai eficienta a zonei de new business, prin agenti dedicati”, explica Relu Cirjan, CEO-ul Proffice, divizie a Grupului RTC.

Din decembrie 2008, odata cu primele semne ale crizei economice in Romania, RTC Proffice si-a restructurat departamentul de vanzari, a renegociat contractele cu furnizorii si a devenit membrul asociatiei de profil EOSA (European Office Supply Alliance; in 2009).

Ne-am redesenat business-ul, astfel incat sa functionam performant in urmatorii cinci ani", mai spune Relu Cirjan.

Anul trecut, compania a investit peste 5 milioane de euro pentru a deschide un depozit in Romania si a achizitiona softuri dedicate.

Conform datelor companiei, Proffice are o cota de piata de peste 20%, fiind liderul national in distributia de produse de birotica-papetarie.

 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii