Proffice investeste 700.000 euro intr-un serviciu de distrugere securizata a datelor confidentiale


Divizia de birotica-papetarie a Grupului RTC a preluat franciza pentru acest serviciu de la compania germana Reisswolf.

Cea mai mare parte din suma investita a fost alocata utilarii fabricii de distrugere industriala de date, se arata in comunicatul de presa.

Reisswolf este acum prezent pe o piata cu potential de crestere si dezvoltare in urmatorii ani. Clientul nostru reprezinta orice institutie publica sau privata care lucreaza cu documente/date cu caracter confidential si care doreste un control strict al pastrarii securitatii informatiei”,  spune Relu Cirjan, CEO Proffice.

Serviciile oferite sub marca Reisswolf includ distrugerea securizata a oricarui tip de date (documente, medii electronice de stocare a informatiilor: hard diskuri, cd-uri, dvd-uri etc), cat si a diferite categorii de produse, precum: marfuri expirate/confiscate - produse de incaltaminte si imbracaminte neconforme cu normele Uniunii Europene, tigari si alte marfuri de contrabanda.

Potrivit comunicatului de presa, fabrica Reisswolf deschisa de Proffice este singura unitate din Romania care ofera servicii de distrugere industriala de date.
Capacitatea de distrugere a fabricii ajunge pana la 1,5 tone pe ora, hartia rezultata dupa distrugere fiind in totalitate reciclata.

Cu o experienta de 23 de ani pe piata din Germania si 15 ani pe alte piete din Europa, Reisswolf a ajuns la un numar de 65 de parteneri in 22 de tari europene, inregistrand un volum de incasari de 70,8 de milioane de euro in 2008.

Divizia de distributie articole de birou a Grupului RTC este lider national pe segmentul pe care activeaza, detinand o cota de 22% - 25% dintr-o piata de aproximativ 300 de milioane de euro, conform propriilor estimari.

Be Proffice, cea mai mare companie din cadrul Diviziei Proffice, a incheiat anul 2008 cu un rulaj de 63 de milioane de euro. In luna decembrie 2008, Be Proffice a devenit al 13-lea membru al EOSA (European Office Supplies Alliance).


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii