Profit brut in scadere pentru Apemin Tusnad in S1


Profitul brut al companiei a fost de 1.249.391 lei, mai mic cu 40,8% in primul semestru al acestui an, fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Scaderea profitului din acest prim semestru al 2008 a venit ca urmare a efectelor financiar-contabile a investitiilor realizate de companie in proiectele desfasurate in anul precedent, se arata in comunicatul de presa.

Cifra de afaceri a companiei a fost de 24 554 990 lei, in primul semestru al 2008, in crestere cu 23,7% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

"Investitiile totale realizate de la inceputul anului 2007 si pana in prezent,  sunt de peste 7 milioane euro. Anul trecut, am achizitionat o noua linie de imbuteliere, iar anul acesta am pus in functiune siroperia. Am finalizat si noul depozit de produse finite si am continuat investiiile in logistica. Toate acestea provoaca o crestere semnificativa a capitolului amortizare si dobanzi bancare, si au diminuat profitul brut al companiei”, spune Zsolt Balazs Becsi, Director General Apemin Tusnad.

Compania a mai investit anul acesta in deschiderea unui depozit in Bucuresti destinat exclusiv distributiei produselor Apemin Tusnad in Capitala si a finalizat lucrarile la un nou corp de birouri la sediul din Tusnad Nou.

Ponderea detinuta de produsele companiei in volumul de  vanzari, la sfarsitul primului semestru, este impartita intre cele trei categorii. Apa minerala Tusnad detine 71,5 % din volumul de vanzari, apa de izvor plata „Izvorul Zanelor” detine 8,0% din volumul vanzarilor, in timp ce apa de masa „Izvorul Ascuns” detine  20,5 %. 

In mai 2008, Apemin Tusnad a lansat bautura racoritoare necarbogazoasa deFructe, care are la baza apa Izvorul Ascuns si contine suc de fructe.

"Pe termen mediu, ne dorim largirea distributiei in tara pentru produsul Izvorul Zanelor si bautura racoritoare necarbonatata deFructe. Pe termen lung, vrem sa largim gama de produse. Momentan testam piata pentru identificarea viitoarelor oportunitati”, adauga Zsolt Balazs Becsi.

Apemin Tusnad a incheiat anul 2007 cu o cifra de afaceri  43,8 milioane lei, in crestere cu 41,5% fata de 2006.  Profitul brut al companiei in 2007 a crescut cu 59,4%, ajungand la 3,4 milioane lei.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii