Program de accelerare pentru start-up-urile din domeniul “Internet of Things”


    


hub:raum (incubatorul de start-up-uri al Deutsche Telekom) a lansat programul de accelerare WARP NB-IoT dedicat start-up-urilor si companiilor aflate in dezvoltare care se pot alatura unei retele unice NB-IoT si care pot imbunatati viata oamenilor, dar si comercializa proiecte in toata Europa, se mentioneaza intr-un comunicat de presa.

Potrivit datelor Institutului Global McKinsey citate de reprezentantii hub:raum, “Internetul Lucrurilor” (Internet of Things - IoT) ar putea avea un impact economic anual cuprins intre 3,9 si 11,1 trilioane de dolari in intreaga lume pana in 2025. Mai mult, se preconizeaza ca baza IoT va creste cu aproximativ 15% - 20% anual pana in 2021.

NB-IoT este un standard de tehnologie radio tip LPWAN (Low Power Wide Area Network) destinat dispozitivelor de tip Internet of Things. Aceasta tehnologie este deschisa, independenta de orice companie si functioneaza pe banda de frecvente licentiata care apartine operatorilor de telefonie mobila, ceea ce asigura garantia si calitatea serviciilor.

Beneficiul NB-IoT include o durata lunga de viata a bateriei, viteze de transfer de date reduse, acoperire extinsa a semnalului in interiorul cladirilor, numar foarte mare de dispozitive conectate intr-o singura celula, standard mondial, instalare plug & play, nivel ridicat de securitate si costuri reduse.

Cele mai bune exemple de solutii NB-IoT sunt solutiile de optimizare a sistemelor de control a luminilor stradale, contorizarea, locurile de parcare sau gestionarea deseurilor si, totodata, un nou mod de urmarire a bunurilor,  bicicletelor sau a animalelor de companie.

Programul WARP NB-IoT reprezinta o oportunitate pentru companii de a isi introduce sau dezvolta ideile din zona de NB-IoT, chiar daca acestea au folosit anterior alte solutii de putere redusa.

WARP NB-IoT ajuta la accelerarea, prototiparea si la implementarea pe piata a solutiilor, prin intermediul expertilor si a experientei privind dezvoltarea de produse puternice. Mai mult, start-up-urile se pot baza pe un mix de beneficii, inclusiv pe investitii potentiale de la hub:raum, precum si pe suport financiar pentru proiectul pilot, acces direct la reteaua NB-IoT, suport tehnic pentru prototipuri si sansa de a incheia tranzactii cu clienti reali, dar si pe implementarea comerciala.

Deutsche Telekom va lansa NB-IoT in opt tari: Germania, Olanda, Grecia, Polonia, Ungaria, Austria, Slovacia si Croatia, astfel ca va fi o oportunitate pentru start-up-uri de a-si implementa solutiile pentru clienti aflati pe aceste piete. Pana in prezent, in cadrul programului NB-IoT Prototyping Hub, DT a testat cu succes la clienti 16 produse si a derulat teste comerciale si implementari (pre)comerciale.

WARP NB-IoT este un program dedicat start-up-urilor si companiilor aflate in dezvoltare, care au dezvoltat produse sau prototipuri functionale in diverse domenii precum orase inteligente, urmarire inteligenta, industrii inteligente, sanatate, agricultura sau proprietati “smart”. Termenul limita pentru inscriere este 17 iulie 2017.
 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii