Program de mentorat pentru 42 de femei de afaceri


Cele interesate se pot inscrie in MENTORnet - "Reteaua Nationala a Mentorilor Antreprenoriatului Feminin" ("Romanian Network of Mentors for Women Entrepreneurs"), lansata in septembrie, acest an.


Criteriile de selectie sunt de a avea afacerea de minimum un an, sa fi avut cel putin an angajat si afacerea sa se fi dezvoltat, se arata in comunicatul de presa.

Pentru a putea fi selectate, femeile trebuie sa-si depuna CV-ul pe site-ul proiectului si sa participe la seminariile regionale.

Proiectul este implementat de Patronatul Tinerilor Intreprinzatori din Romania (PTIR), Agentia pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (AIPPIMM) si Patronatul National al Femeilor de Afaceri din Intreprinderi Mici si Mijlocii din Romania (PNFAIMM).

Valoarea proiectului MENTORnet este de aproximativ 90.000 de euro, fiind finantat prin programul Comisiei Europene "European Network of Mentors for Women Entrepreneurs".

In prima etapa a proiectului vor fi selectati mentorii, care vor fi 14 femei de afaceri din tara noastra.

Pentru a deveni mentori, femeile de afaceri trebuie sa aiba o afacere de minim cinci ani, sa aiba succes recunoscut regional si national, sa se fi implicat in proiecte de dezvoltare a antreprenoriatului feminin, sa se poata implica in cele 12 luni de program si sa se implice voluntar. Acestea isi pot depune CV-ul pe site-ul programului in perioada 5 octombrie - 4 noiembrie 2011.

Apoi, cele 14 femei de afaceri selectate vor urma un program de training.

Printre cele care si-au anuntat intentia de a fi mentori se numara Victoria Burton (presedinta New Victoria), Doina Georgescu (actionar la Confectii Vaslui), Nicoleta Munteanu (directorul Assistance Insolv), Maria Parcalabescu (directorul general al Gematex si MareMod) si Elena Tuica (managerul Overlcass Romania).

In perioada februarie - martie 2012, se vor organiza cinci seminarii in principalele orase din Romania (Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta, Iasi si Timisoara). La aceste seminarii vor participa cele 14 femei de afaceri - mentor, care isi vor alege cate trei intreprinzatoare carora le vor oferi sprijin.

Inalnirile dintre mentori si discipoli vor avea loc timp de un an, incepand cu aprilie, anul viitor. Sunt programate 12 intalniri intre cei doi.

Dupa un an de asistenta pentru dezvoltarea afacerii, MENTORnet va continua pentru a urmari rezultatele proiectului.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii