Programul de invatare a antreprenoriatului derulat de Universitatea Alternativa CROS, a intrat in a doua etapa


In cadrul Incubatorului de afaceri al universitatii, opt start-up-uri initiate de studenti primesc din partea ING Bank cate un mentor si sprijin financiar in valoare totala de 20.000 de euro.

 

Proiectul este croit special pentru studentii acestei universitati, majoritatea voluntari din organizatii non-guvernamentale, interesati de dezvoltarea lor personala, creativi, implicati in comunitatea din care fac parte

Incubatorul are doua etape: prima, derulata intre octombrie 2013 - ianuarie 2014, a vizat livrarea de informatii necesare unui antreprenor. Parteneri ai Universitatii Alternative si reprezentanti ai ING Bank au sustinut, voluntar, ateliere de educatie financiara, marketing si comunicare.

In cea de-a doua etapa, pe parcursul a noua luni (februarie - octombrie 2014), planurile de afaceri realizate de studenti sunt evaluate, cele mai bune primind finantare si un mentor din partea bancii, care ii va indruma in luarea primelor decizii de business.

Modelul de invatare a fost realizat avand in vedere provocarile pe care antreprenorii le intampina de la realizarea planului de afaceri si pana la transformarea lui intr-o afacere sustenabila.

In cadrul Incubatorului, in urma evaluarii planurilor de afaceri, sunt finantate: un boutique creativ, o cofetarie online, doua ateliere vestimentare, un studio foto, o afacere cu ceai si cafea, o scoala democratica si un studio de animatie 2D.
 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii