Propunere de scurtare la 30 de zile a perioadei de raspuns din partea bancilor


Aceasta este una dintre masurile pe care Ministerul Intreprinderilor Mici si Mijlocii, Comertului si Mediului de Afaceri (MIMMCMA) incearca sa le promoveze.

Constantin Nita, Ministrul MIMMCMA, a spus ca exista discutii in acest sens intre minister si Agentia National pentru Protectia Consumatorului, pentru a se stabili legislatia in domeniu.

Cu ocazia lansarii “Cartei Albe a IMM-urilor 2009”, el a mai spus ca masura a venit ca urmare a faptului ca in prezent un IMM asteapta in jur de 90 de zile un raspuns in privinta acordari sau nu a creditului, perioada fiind prea lunga. Ministrul MIMMCMA adauga faptul ca spera ca aceasta legislatie sa fie gata pana la sfarsitul acestui an.

In prezent, MIMMCMA pregateste crearea de “IMM Center-uri” in fiecare regiune de dezvoltare. Acestea vor dispune de un Fond de Garantare, banci si alte institutii necesare pentru dezvoltarea unei firme. In plus, in aceste centre isi vor gasi loc aproximativ 100 de IMM-uri.

De asemenea, ministerul pregateste un alt program prin care vor fi ajutate in jur de 10.000 de IMM-uri.

Saptamana viitoare ministerul de profil intentioneaza sa scoata la licitatie si strategia de dezvoltare a IMM-urilor pe urmatorii patru ani.

Nu putem sa lasam sa se dezvolte numai buticurile. In 20 de ani nu am avut o viziune clara. Nu am promovat si nu am stiut sa promovam un anumit tip de companii. Nu ne-am gandit ca trebuie sa avem cateva marci de prestigiu”, a completat Constantin Nita.  

De asemenea, ministrul mai pregateste un studiu calitativ prin care sa afle ce cred IMM-urile despre economia Romaniei de astazi.

Alte masuri propuse de Ministrul MIMMCMA sunt cresterea consumului guvernamental pentru ca firmele din Romania sa aiba o ridicare a cererii pe piata interna.

Constantin Nita mai spune ca anul viitor va fi nevoie ca fondurile pentru IMM-uri sa creasca de zece ori fata de anul acesta.

 
Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii