PwC Romania si D&B David si Baias - consultanti in vanzarea Praktiker catre britanicii de la Kingfisher


    


Echipa integrata de Tranzactii a PwC Romania si firma sa afiliata de avocatura, D&B David si Baias au asistat actionarii Praktiker in tranzactia de vanzare catre britanicii de la Kingfisher.

Tranzactia a presupus preluarea unei retele de 27 de magazine de bricolaj, cu o cifra de afaceri de aproximativ 630 de milioane de lei in 2016, se mentioneaza intr-un comunicat de presa.

Tranzactia confirma momentul bun pentru Romania din perspectiva pietei de M&A, pentru ca mai multe fonduri de investitii globale si mari investitori strategici analizeaza oportunitatile oferite de tara noastra si sunt in cautarea unor tinte atractive de achizitii pentru a-si face intrarea pe piata sau a-si consolida prezenta pe plan local”, spune Anda Rojanschi, Partener, D&B David si Baias, liderul echipei de servicii de asistenta fiscala și juridica in tranzactii.

Echipa PwC Romania si D&B David si Baias implicata in tranzactie a fost formata din aproximativ zece consultanti si avocati care au oferit vanzatorului servicii de consultanta de corporate finance, consultanta juridica si fiscala.

A fost o tranzactie foarte interesanta, ce include si preluarea unor active imobiliare detinute de vanzatori. Semnarea contractului a necesitat aproape sase luni de negocieri, care s-au intensificat in perioada imediat anterioara semnarii”, a adaugat Anda Rojanschi.

Finalizarea tranzactiei prin care Kingfisher preia reteaua Praktiker necesita si aprobarea Consiliului Concurentei.

Anul acesta, Echipa integrata de Tranzactii a PwC Romania si D&B David si Baias a fost implicata in mai multe tranzactii de anvergura printre care preluarea Supremia de catre francezii de la Solina și achizitia SunWave Pharma de catre fondul sud-african de investitii Coast2Coast Capital.
 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii