Reff si Asociatii au asistat tranzactii in valoare de 1 miliard euro, in 2010


Cele care au crescut in volum si complexitate au fost mandatele de dreptul concurentei si litigiile fiscale.


Din perspectiva finantarilor bancare corporatiste, anul 2010 s-a situat in continuare sub zodia restructurarilor de credite, insa atat bancile, cat si imprumutatii au actionat cu mai multa siguranta si calm, luand in considerare experienta acumulata in anii precedenti. De asemenea, anul trecut a adus semnele dezghetarii finantarii corporatiste, bancile incepand din nou sa fie interesate in finantarea de noi proiecte” spune Andrei-Burz Pinzaru, Partener Reff si Asociatii si coordonator al practicii de drept bancar si piete de capital.

La fel ca si in 2009, misiunile de restructurare si reorganizare au reprezentat o componenta destul de importanta a activitatii juridice la mai multe niveluri (societar, de guvernanta corporatista, relatii de munca, raporturi contractuale) si in domenii diverse de activitate, se mentioneaza in comunicatul de presa.
In 2010, echipa care se ocupa de dreptul concurenteti s-a consolidat si si-a extins ariile de practica, abordand domenii noi, precum ajutorul de stat si practicile anticoncurentiale.

Georgiana Singurel, Associate Partner si coordonator al echipei de litigii fiscale spune ca, fata de dificultatile economice ale anului 2010, contribuabilii au devenit din ce in ce mai atenti cu gestionarea riscurilor atrase de controalele fiscale. Astfel, frecventa mandatelor de asistenta a contribuabilor de catre consultanti inca din faza de control fiscal a crescut, acestia fiind precocupati pe de o parte de respectarea drepturilor lor de catre organele de control, si pe de alta parte de asigurarea unei strategii consecvente in caz de litigiu.

Reff si Asociatii este societatea de avocati afiliata Deloitte Romania, operand impreuna cu practica multidisciplinarńÉ a Deloitte Romania si cu reteaua internationala de avocati care colaboreaza cu Deloitte pe plan global.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii