Regatta Real Estate a scos la vanzare o serie de bijuterii arhitecturale


    


Regatta Real Estate, cea mai mare companie de consultanta imobiliara cu capital romanesc, promoveaza cladiri care odinioara erau insufletite de personaje celebre ale istoriei nationale. Printre ele se numara Palatul Crissoveloni-Cantacuzino sau Palatul Spayer (fostul sediu al bancii Marmorosch Blank).

Proprietatile fac parte din portofoliul Regatta Real Estate, companie specializata pe segmentul rezidential de lux, segment care a fost cel mai putin afectat de criza, se mentioneaza intr-un comunicat de presa.

Daca pe celelalte segmente, preturile medii de tranzactionare sunt mai mici cu circa 50% - 60% comparativ cu anii 2007 - 2008, pe nisa de lux, preturile medii de vanzare au scazut cu aproximativ 30%.

"Luxul inseamna exclusivitate si unicitate. O locuinta amplasata intr-o locatie unica va avea intotdeauna un pret mai mare, exact asa cum se intampla si in cazul unei opere de arta - pentru ca nu exista doua la fel! In peste 23 de ani de activitate in vanzarea si inchirierea proprietatilor premium, marcand pionierate atat in tranzactionarea caselor de patrimoniu, cat si in segmentul spatiilor de birouri, Regatta Real Estate s-a impus prin reprezentarea unor cladiri de o deosebita valoare istorica si culturala, dintre care fostele resedinte ale proeminentelor familii Cantacuzino, Ghika, Vintila Bratianu sau a savantului Nicolae Paulescu", spune Eduard Uzunov, presedintele Regatta Real Estate.

In prezent Regatta Real Estate are pe site proprietati in valoare de peste un miliard de euro, dintre care apartamente in valoare de 150 de milioane de euro, vile in valoare de 350 de milioane de euro si terenuri de 285 de milioane de euro, in timp ce diferenta de peste 200 de milioane de euro este reprezentata de spatii comerciale si industriale.

Pe langa imobilele istorice, a caror destinatie ideala este de sediu reprezentativ de companie, Regatta Real Estate are in portofoliu si proprietati cu destinatie rezidentiala, atat clasice, cat si moderne.

Palatul Spayer: 3.800.000 de euro 
Proprietate situata intr-o zona istorica a Bucurestiului, incarcata cu valori imobiliare din perioada interbelica. Palatul este foarte bine conservat, pastrandu-si astfel toate elementele arhitecturale de odinioara. Acesta a apartinut lui Herman Spayer, actionar al bancii Marmorosch Blank. Arhitectul este elvetianul Luis Blanc, care a lucrat impreuna cu Ion Berindey, palatul avand destinatia initiala de locuinta si apoi sediu pentru Banca Marmorosh Blank, banca ce a atins apogeul in perioada interbelica.

Constructia este in stil Ludovic al XV-lea si a fost finalizata in anul 1900, fiind decorata cu vitralii, policandre, sculpturi. Picturile deosebite sunt realizate in ateliere autohtone si peste hotare - Viena si Paris, in stil  "Art Nouveau". Acestea sunt realizate in ulei pe zid de catre Francisc Vodak si reprezinta scene galante in genul lui Watteau si Fragonard.
 

Palatul Crissoveloni - Cantacuzino: 4.200.000 de euro
Palat amplasat in zona centrala a Bucurestiului, aproape de cea mai importanta artera din Capitala, Calea Victoriei.

Palatul Crissoveloni - Cantacuzino poarta amprenta a doua mari familii bucurestene, reprezentative pentru secolele XIX si XX. In timp ce membrii familiei Chrissoveloni, incepand cu Zannis Manoli Chrissoveloni, au fost activi in mediul bancar si de afaceri al Romaniei moderne, familia Cantacuzino era deja una dintre cele mai importante familii nobiliare cu o istorie de patru secole in inaltele dregatorii autohtone, membrii familiei fiind implicati si in politica.
 

Vila Capo: 8.800.000 de euro
Vila Art Deco situata in cea mai apreciata zona din Bucuresti, Dorobanti - Capitale, dispune de 700 mp teren si 2.300 mp construiti. Printre platani venerabili, tei inmiresmati si arhitectura interbelica, gasim o cladire de exceptie pentru Bucuresti, care ar straluci si in oricare alta capitala a lumii.

Cunoscuta si sub numele de "Vila Capo", cladirea este o vila interbelica, cu elemente Art Deco si accente neoclasice, adusa in contemporan printr-o gandire inteligenta a spatiilor, oferind, astfel, interioare generoase si multifunctionale. Imobilul are un etaj transparent, care aduce cerul aproape si lasa privirea sa se plimbe in voie peste oras.
 

Vila renovata, amplasata in zona premium: 8.200.000 de euro
Vila situata in centrul Bucurestiului, in zona Dorobanti - Capitale, cu o pozitie spectaculoasa intr-una din cele mai bune zone rezidentiale ale Capitalei. Vila nou renovata cuprinde si o gradina amenajata de 400 mp, cu o fantana cu apa.
 

"Casa Verde" cu gradina: 3.700.000 de euro
Vila situata in Corbeanca, pe malul lacului, exclusivista si moderna, cu o suprafata utila de aproximativ 1.630 mp. Avand o priveliste deosebita catre lac si o gradina fantastica, vila este optiunea perfecta pentru resedinta. Aceasta vila o "casa verde" deoarece utilizeaza cele mai recente si performante tehnologii, oferind confort maxim, intimitate si securitate. Proprietatea are o suprafata a terenului de 4.505 mp si o suprafata construita de 2.278 mp.
 

Smart green house in afara orasului: 5.500.000 de euro
Vila construita in 2014 este situata in Otopeni. Proprietatea este impartita in trei corpuri distincte, care pot functiona ca locuinte separate. Suprafata construita este de 1.300 mp si cea a terenului este de 2.233 mp. Cele trei corpuri alcatuiesc un L si totalizeaza 12 camere. Unul dintre cele trei corpuri este pool house, piscina exterioara fiind amplasata in mijlocul lor.
 

Vila cu priveliste deosebita catre lac: 1.700.000 de euro
Vila construita in 2015, situata in zona Bucuresti-Nord, pe malul lacului Buftea, cu deschidere la lac de 70 m, in cea mai exclusivista zona. Este un imobil nou construit, cu cele mai bune materiale si cea mai noua tehnologie. Suprafata totala este de 702 mp (559 mp construiti + terase acoperite).
 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii