Robert Murray spune ca nimeni nu-ti poate spune ce nu poti face, fara permisiunea ta


Robert Murray, presedintele GrowthPoint Group, adauga faptul ca, pe masura ce fiecare inainteaza in visul lui, sunt tot mai multi cei care spun ca acel vis nu este realizabil.

 

Murray a completat, in conferinta Enlightening, ca adevaratii lideri nu asteapta sa primeasca "lumina verde" pentru a face ceva. Acestia vad ca “s-a facut verde” si pornesc in directia dorita de ei.

"Am avut nevoie de 15 ani pentru a ma simti bine asa cum sunt eu. Dupa ce te vei impaca cu ceea ce esti, vei descoperi ca oamenii te iau in serios si sunt mai atenti la ideile tale", a precizat Robert Murray.

Apoi, el le-a mentionat celor care vor sa fie lideri ca sunt ceea ce gandesc, ceea ce fac si ceea ce mananca. Murray a ilustrat aceasta recomandare cu exemplul personal. In momentul in care el inceta sa se gandeasca la ceea ce-si dorea (ceva realizabil) si incerca sa-si indeplineasca dorinta, atunci acea dorinta se indeplinea.

"Nu va mai ganditi la lucrurile mari: faceti-le", a precizat Robert Murray.

El a mai spus ca a manca nu inseamna chiar a manca orice.

"Daca nu i-ai permite unui cal de 100.000 de dolari sau unui caine de 10.000 de dolari sa manance junk food, de ce ai face asa ceva cu-o <masinarie>, tu, de cateva milioane de dolari?", a adaugat Robert Murray. 

El a subliniat si importanta social media, in special LinkedIn pentru business.

"Peste zece ani, in business vom comunica doar prin social media, iar site-urile nu vor mai fi atat de importante. Cu cat va veti opune mai mult sa intrati in social media, cu atat veti fi lasati mai mult in urma. Cred ca cea mai uzitata social media va fi Twitter. <Being social> este cheia de-a deveni relevant", a completat Robert Murray.

In plus, noile generatii sunt obisnuite sa comunice prin social media.

In cadrul conferintei, el a spus ca liderii adevarati se concentreaza doar pe ceea ce sunt buni sa faca, nu incearca sa fie totul pentru toti oamenii.

"Multi oameni de afaceri trec zilnic pe langa oamenii care intr-adevar le fac sa mearga afacerea si nu-si dau seama cine sunt acesti oameni", a mai spus Robert Murray.

In plus, liderii adevarati nu inceteaza niciodata sa invete si citesc ceva, zilnic.

Alta recomandare pentru liderii adevarati este aceea ca “afacerea nu-i despre ei, ci despre ceilalti”.

"Cand business-ul merge bine, acestia se uita pe fereastra, iar cand merge rau, se uita in oglinda. 3% dintre liderii lumii fac lucruri mici pentru oameni, lucruri de care oamenii nici nu stiu si pe care nici nu le spun, ofera si nu se asteapta nimic in schimb", a mentionat Robert Murray.

El le-a subliniat celor din business ca acasa nu este locul in care te duci dupa ce ai obosit sa fi amabil cu oamenii.

"Acasa trebuie sa te duci zilnic si nu vrei sa gasesti usa inchisa", a adaugat Robert Murray.

El a mai spus ca nu este nicio criza economica, ci doar oamenii sunt intr-o stare negativa, si ca liderii autentici sunt extrem de modesti si nu incearca sa impresioneze oamenii prin masini, restaurantele in care mananca etc.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii