Romania poate ajunge in cativa ani cea mai mare piata de outsourcing din Europa


Potrivit reprezentantilor Bit Solutions, in doi - trei ani, piata autohtona de externalizare IT poate deveni prima din Europa, ca valoare, mentinand o rata medie anuala de crestere de 12%.

Conform estimarilor facute de reprezentantii Bit Solutions, pe baza studiilor intreprinse de IDC si A.T.Kearney, potentialul de dezvoltare al pietei locale de outsourcing este extrem de mare, in pofida contextului economic actual, se arata in comunicatul de presa.

In prezent, piata romaneasca de outsourcing ocupa locul trei in Europa si doi la nivelul Europei de Est (dupa Bulgaria), avand o valoare estimata la 480 de milioane de dolari. Pe plan mondial, Romania ocupa in acest moment locul 19 in topul destinatiilor de outsourcing.

Conform reprezentantilor Bit Solutions, actualul context economic nu reprezinta un impediment in dezvoltarea acestui segment de piata, cresterea fiind chiar favorizata de scaderea investitiilor in echipamente IT si de nevoia de diminuare a costurilor prezenta in tot mai multe companii - nevoie ce poate fi satisfacuta prin externalizarea serviciilor IT si prin auditul de specialitate.

Specialistii nostri sunt cel putin la fel de bine pregatiti ca cei din tarile mai bine dezvoltate, insa au avantajul de a deprinde repede si a comunica cu usurinta intr-o limba straina - fapt care faciliteaza relatia cu firmele internationale care aleg sa isi externalizeze serviciile IT in Romania”, spune Florin Scarlat, director general Bit Solutions.

Pe langa buna pregatire a specialistilor romani, Florin Scarlat mentioneaza si nivelul mai scazut al preturilor practicate pe piata romaneasca, comparativ cu pietele vecine.

Preturile acestor servicii au scazut simtitor in ultimul timp datorita aparitiei tot mai multor jucatori pe piata, in vreme ce alte tari din regiune devin mai putin atractive din cauza majorarii costurilor locale”, adauga directorul Bit Solutions.

Anul trecut, piata romaneasca de servicii IT a inregistrat o crestere de aproape 17%, peste media anuala prognozata de IDC. Potrivit reprezentantilor Bit Solutions cererea pentru astfel de servicii se va mentine pe un trend ascendent si in 2009, estimand o crestere a cifrei de afaceri si a portofoliului propriu de clienti cu aproximativ 20%, comparativ cu 2008.

Infiintata in 2002, Bit Solutions este o companie romaneasca de consultanta si outsourcing IT. Cifra de afaceri a companiei a fost de 1,9 milioane de lei, in 2008, iar pentru acest an sunt estimate incasari de 2,4 milioane de lei.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii