Romanii cheltuiesc cu pana la 50% mai mult pe mancare comandata online fata de bulgari si unguri


     

 

Suma medie cheltuita de romanii care comanda online de mancare pe platforma foodpanda.ro, a crescut pana la 15,5 euro, cu 50% mai mare decat cea cheltuita de ungurii care comanda mancare in valoare de 10,5 euro pe foodpanda.hu,  si cu 20% euro mai  mare fata de cei 12,8 euro cheltuiti de bulgari pe mancarea comandata online de pe foodpanda.bg.

Potrivit datelor foodpanda, platforma de food ordering sustinuta de incubatorul german Rocket Internet, romanii sunt peste vecinii din Ungaria si Bulgaria inclusiv la numarul de comenzi de mancare plasate de pe smartphone, prin aplicatia mobila foodpanda.

Daca in Romania, peste 60% din numarul total de comenzi zilnice sunt mobile, in Bulgaria  ponderea comenzilor din aplicatie este de 55%, iar in Ungaria de 40%.

Ca si preferinte culinare si obiceiuri de consum, vecinii din Ungaria au un comportament similar cu al romanilor, “varful” comenzilor fiind inregistrat in jurul pranzului, incepand cu ora 12:00, si acestia preferand, ca si noi, pizza si mancarea chinezeasca.

Bulgarii, pe de alta parte, comanda mai degraba seara, cea mai aglomerata perioada inregistrandu-se in jurul orelor 19:30, iar cel mai comandat preparat in Bulgaria este supa de pui.

In ceea ce priveste cea mai mare suma cheltuita pe mancare comandata online, aceasta s-a ridicat, in Romania,  la circa 170 euro, pentru mai multe sortimente de pizza comandate la birou pentru o petrecere aniversara. In cazul vecinilor, in Bulgaria cea mai mare suma s-a ridicat la circa 265 euro, pe o comanda realizata de o echipa de fotbal de amatori.

Ungurii sunt peste romani si bulgari cand vine vorba de suma maxima platita, aceasta ridicandu-se la 325 euro, pentru o comanda de sushi realizata la o petrecere corporate de Craciun.

foodpanda.ro colaboreaza, in prezent, cu peste 300 de restaurante din principalele orase din Romania. foodpanda, impreuna cu brand-urile afiliate hellofood si Delivery Club, este activ in peste 40 de tari de pe patru continente.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii