Rompetrol Gas intra pe piata din Republica Moldova


Grupul Rompetrol a achizitionat recent pachetul majoritar de actiuni al MoldInterGaz Moldova.

"Prin aceasta preluare, Rompetrol Gas intra pe o piata in plina ascensiune, aproximativ 55.000 de tone anual, care poate deveni o platforma de extindere a distributiei de GPL in tarile in care Grupul Rompetrol este deja prezent pe alte segmente (Georgia, Ucraina, etc)", spune Toma Veron, directorul general al Rompetrol Gas.

Rompetrol Gas, divizia de comert cu gaz petrolier lichefiat (GPL), urmareste dezvoltarea activitatii de GPL pe piata din Republica Moldova si atingerea in urmatorii 5 ani a unei cote de piata de aproximativ 20%.

MoldInterGaz avea la sfarsitul lui 2007 o cota de 5% pe segmentul de distributie si de 10% pentru segemntul de import GPL, se arata in comunicatul de presa. Compania este specializata in importul si distributia en gros si en detail a gazului petrolier lichefiat in Republica Moldova. Printre activele sale se numara statii de distributie retail de autogaz (situate preponderent in nordul Moldovei), puncte de vanzare butelii aragaz si o statie de imbuteliere.

Divizia de comert cu GPL a Grupului Rompetrol estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de aproximativ 100 de milioane de dolari, in crestere fata de 2007 cand a inregistrat un nivel de 54 de milioane de dolari.

Planurile companiei vor fi sustinute atat de finalizarea unor investitii totale de aproximativ 20 de milioane de dolari, deschiderea in acest an a unor noi statii de imbuteliere a GPL-ului la Arad si Bacau, cat si de dezvoltarea segmentului de distributie pe cele 3 directii principale: butelii, autogaz si mic vrac.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii