RTC investeste in solutii de eficientizare a consumului de energie


Q-Power, noua companie din grup, va produce tuburi termice destinate recuperarii de energie termica, folosind tehnologia Q-Box.

In urma cu cateva luni, un grup de cercetatori romani m-a abordat cu propunerea de a finanta productia unei aplicatii complexe destinate recuperarii de energie termica. Solutia este cea mai moderna aplicatie existenta in prezent la nivel global si am gasit si cea mai eficienta varianta de productie posibila, astfel incat recuperarea investitiei sa se poata face intr-un timp foarte scurt”, spune Octavian Radu, presedintele RTC.

Caldura emisa prin cosurile tuturor centralelor termice din lume echivaleaza cu energia  produsa de toate centralele nucleare, se arata in comunicatul de presa.
Q-Box, aplicatia distribuita de Q-Power si formata din sute, uneori mii de tuburi Q-Pipe, este o tehnologie care permite recuperarea eficienta a unei parti insemnate din aceasta caldura, cu investitii foarte mici in raport cu economiile realizate.

Viteza de recuperare a unei investitii in Q-Box depinde de factori precum tipul de combustibil utilizat, costul local al combustibilului, durata anuala de exploatare, temperatura emisiilor, costul certificatelor de CO2.

In functie de aceste elemente, se proiecteaza un Q-Box specific, adaptat necesitatilor clientului, iar randamentul investitiei poate varia de la 25% pana la 90%, mai precizeaza oficialii companiei.

Q-Power are sediul in Olanda si va distribui aplicatia de recuperare a energiei in mai multe tari din lume (Romania, Germania, Ungaria, Federatia Rusa, Polonia, Elvetia, Olanda, Irlanda, Dubai, UAE, GCC, Slovenia, Croatia, Serbia, Bulgaria, Slovacia, Cehia, Benelux, Turcia, India, Pakistan, USA, Austria, Moldova), prin parteneri locali sau birouri proprii de vanzari.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii